Лідерів опозиції не пустили до Тимошенко

12 квiтня 12:02

Політиків, які приїхали на побачення до екс-прем'єра, не пускає міліція, посилаючись на те, що Юлія Тимошенко в душі.

 

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, перший заступник голови ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов і екс-глава МВС Юрій Луценко більше години не можуть потрапити на короткострокове побачення до екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Політики, що приїхали на побачення, знаходяться перед входом у частину 9-го поверху ЦКЛ № 5, де проходить курс лікування Тимошенко. Однак соратники не можуть потрапити у блок, де знаходиться палата екс-прем'єра. На майданчику стоять кілька високопоставлених офіцерів міліції - полковники, підполковники.

На думку опозиціонерів, таким чином, влада намагається зірвати їхнє побачення з Тимошенко.

"Без пояснення причин, нас тут мучать, без пояснень, чому люди зривають зустріч, яка повинна відбутися у відповідності з законом і Конституцією. Нам говорять, то вона в душі, то вона не підтверджує зустріч, тобто, розповідають всяку нісенітницю", - сказав Турчинов.

У свою чергу Луценко додав, як людина, яка має досвід "з тієї сторони", що їх були зобов'язані пустити на територію блоку. "Згідно з чинним законодавством, спочатку заводять тих, хто приїхав на побачення, а потім заводять засудженого. Тобто, навіть якщо повірити, що Тимошенко в душовій, та інші версії, нас все одно повинні були завести в кімнату для побачень", - сказав Луценко.

У свою чергу Яценюк висловив припущення, що дозвіл на побачення можуть дати, коли вже буде починатися мітинг у Харкові у рамках акції "Вставай, Україно!". "Вони можуть дотягти до початку мітингу, коли збереться кілька тисяч людей і потім сказати, що можуть пустити нас", - сказав він.

Зараз захисники екс-прем'єра, зокрема, Андрій Кожем'якін намагаються зв'язатися з керівництвом ДПтС в Харківській області і прокурором Харківської області, щоб з'ясувати, чому опозиціонерів не пускають до Тимошенко. !zn

Читайте також:

Тимошенко вирішила замість поїздки до суду у справі ЄЕСУ провести нараду з соратниками

Янукович вважає неможливим помилування Тимошенко, поки не завершаться суди

США з оптимізмом чекають звільнення Тимошенко слідом за Луценком