Лідери опозиції підтримали вимоги журналістів каналу ТВі, що страйкують

26 квiтня 10:16

Для всього суспільства вкрай важливо зберегти незалежну редакційну політику каналу ТВі.

 

Лідери опозиційних фракцій Арсеній Яценюк ("Батьківщина"), Віталій Кличко ("УДАР") і Олег Тягнибок ("Свобода") підтримали страйкуючих журналістів телеканалу ТВі і вимагають негайно оприлюднити інформацію про власника каналу.

Як наголошується у заяві, розміщеній на сайті "Батьківщини", телеканал ТВі є одним з небагатьох засобів масової інформації, в роботі якого втілювалися принципи свободи слова, право громадян на отримання достовірної та неупередженої інформації.

"Тому для нас, як і для всього суспільства, вкрай важливо зберегти таку редакційну політику телеканалу. Ми підтримуємо вимоги страйкуючих журналістів щодо прийняття Редакційного статуту, який би унеможливив тиск на журналістів, втручання в їхню професійну діяльність, зняття програм з ефіру і політичну цензуру на телеканалі", - йдеться в заяві.

Лідери опозиції також вважають, що необхідно негайно оприлюднити інформацію про кінцевого власника ТВі та структурі власності цієї телерадіоорганізації.

"Переконані, що у цивілізованому правовому вирішенні конфлікту зацікавлені всі: журналісти, інвестори, власники, а найбільше - українські громадяни, які в умовах нинішнього авторитарного режиму вимагають об'єктивної і незаангажованої інформації", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, скандал навколо ТВі розгорівся 23 квітня. Вранці прес-служба телеканалу повідомила, що новим генеральним директором призначений Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. Новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

Власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив, що на каналі сталося "класичне рейдерське захоплення". Він спростував продаж каналу і звинуватив Альтмана у підробці довіреності його компанії.

Ввечері 23 квітня на ТВі запустили повтори програм і не дали вийти в ефір журналістам, які хотіли озвучити власну позицію. Колектив оголосив страйк. !zn

Читайте також:

Журналісти ТВі вимагають зняти нового гендиректора і розкрити імена власників каналу

На ТВі почалися звільнення

Американський бізнесмен Альтман заявив про отримання контрольної частки в ТВі