Лідера харківських чорнобильців Проскуріна виключили з Партії регіонів

18 грудня 14:40

Заступника голови Харківського відділення Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Володимира Проскуріна виключено з Партії регіонів за дискредитацію високого звання.

 

Як повідомляє прес-служба Харківської обласної організації Партії регіонів, відповідне рішення було прийнято 16 грудня на засіданні Ради обласної парторганізації.

У повідомленні йдеться, що В.Проскуріна виключено з партійних лав «за порушення вимог статті 4.2 статуту Партії регіонів (обов'язки члена Партії регіонів), допущення дискредитації високого звання члена Партії регіонів і вчинення дій, несумісних з подальшим перебуванням у лавах партії».

Як повідомлялося, протягом грудня В.Проскурін ініціював низку виступів членів чорнобильських організацій регіону з вимогою виконання рішень суду про призначення пенсій.

Вранці 16 грудня працівники міліції затримали В.Проскуріна, коли він виходив зі своєї квартири, і доставили до слідчого у Головне управління МВС України у Харківській області. За офіційною інформацією прес-служби обласної міліції, В.Проскуріна допитували в рамках кримінальних справ, порушених за фактом надання неправдивих відомостей управлінню Пенсійного фонду України для нарахування пенсій чорнобильцям.

17 грудня допит В.Проскуріна продовжився. Близько 14:00 В.Проскуріна і ще одного активіста-чорнобильця з гіпертонічним кризом було госпіталізовано.