Лідер "Самопомочі" виступив проти дострокових парламентських виборів

24 лютого 12:46

Андрій Садовий вважає, що парламентська коаліція остаточно розвалилася. При цьому ухилився від прямої відповіді на питання про повернення "Самопомочи" за умови відставки Яценюка.

 

Лідер партії "Самопоміч", мер Львова Андрій Садовий спростував чутки про змову з партією "Батьківщина" і гру на дострокові парламентські вибори.

"Ні, ми не хочемо перевиборів", - сказав він в інтерв'ю виданню "Сьогодні".

При цьому він зазначив, що хотів би створення нової коаліції, яка толерантна сьогоднішнього прем'єру. "Нехай покажуть свою роботу", - додав він.

"Є "Опозиційний блок", є "Відродження", яке має перетворитися в "Наш край". Адміністрація президента вже намалювала їм цей сценарій. Є партія Порошенка. Всі разом об'єдналися, створили коаліцію і нормально працюють. Які проблеми? Просто вони покажуть людям, хто є хто. І все", - заявив Садовий.

Відповідаючи на питання про повернення фракції "Самопоміч" в коаліцію, лідер партії сказав: "В коаліцію з ким? З "Опозиційним блоком" – ні".

На його думку, тієї коаліції, яка була, вже немає. "Не можна повернутися в минуле", - вважає він.

Крім того, він ухилився від прямої відповіді на питання про повернення в коаліцію за умови відставки прем'єра Арсенія Яценюка. "Буде день – буде пісня", - сказав Садовий.

За даними опитування КМІС, за останні півтора року підтримка партії "Самопоміч" практично не змінилася - 11% в 2014 році і 11,8% у середині лютого 2016 року.

Президент Петро Порошенко заявив, що він проти дострокових виборів у Верховну Раду. Останнім часом неодноразово заявляла про необхідність дострокових парламентських виборів лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.