ЛДПР висунула Жириновського у президенти Росії

13 грудня 10:05

З'їзд Ліберально-демократичної партії Росії (ЛДПР) проголосував за висунення лідера партії Володимира Жириновського у президенти Росії.

 

Таким чином, вже три партії висунули своїх кандидатів. Окрім ЛДПР голосування пройшло в «Единой России» (кандидат - Володимир Путін) і в «Справедливой ​​России» (Сергій Миронов).

Окрім того, про намір балотуватися у президенти Росії заявив і бізнесмен Михайло Прохоров.

Сам В.Жириновський обіцяв перед голосуванням виступити проти себе, щоб не було одностайного рішення.

Коментуючи у своєму виступі підсумки виборів до Державної думи, В.Жириновський заявив, що не згоден з результатами, проте відмовився приєднуватися до мітингів, назвавши їхніх організаторів «п'ятою колоною».

Окрім того, В.Жириновський заявив, що людям не подобається незмінність партії і лідерів на чолі країни. На його думку, губернаторів тих регіонів, де «Единая Россия» набрала менше 35%, потрібно нагородити за організацію чесних виборів. Особливо він відзначив главу Ярославської області, в якій партія влади набрала 29%.

В.Жириновський вперше балотувався на посаду президента Росії у 1991 році. Тоді маловідомий політик сенсаційно посів третє місце, програвши лише Борису Єльцину і кандидату від комуністів Миколі Рижкову. Відтоді він пропустив лише одні вибори, коли кандидатом від ЛДПР був Олег Малишкін.