Лазаренко заявив, що вбивство Щербаня і Гетьмана допоможуть розкрити плівки Мельниченка

24 жовтня 09:38

Екс-прем'єр Павло Лазаренко впевнений, політики навмисно не дають розкрити вбивство Щербаня і Гетьмана. За його словами, на магнітофонних записах Мельниченка присутня інформація про замовників.

 

Екс-прем'єр Павло Лазаренко називає сфальсифікованими звинувачення в його причетності до вбивства Євгена Щербаня в 1996 році.

"Мені завжди хотілося поставити запитання нашим пропаленим оперативникам та слідчим з Генпрокуратури - яким повинен бути мотив у прем'єр-міністра, щоб піти на страшне лиходійство - замовлене вбивство одного з донецьких бізнесменів Щербаня? Не найвпливовішого, не найуспішнішого? А потім переключитися і на вбивство глави фондової біржі України Вадима Гетьмана", - зазначив Лазаренко.

"Сфальсифіковані звинувачення Генпрокуратурою підкидають і у Сан-Франциско, поки йшов судовий процес. Але жоден американський суддя не прийняв цю нісенітницю до провадження", - заявив він.

- У Партії регіонів запевняють, що Щербань не називав Тимошенко замовником свого вбивства


"Колишній охоронець президента Микола Мельниченко свого часу виклав в інтернет-видання "5 елемент" фрагмент брудної змови Кучми і генпрокурора Потебенька щодо фальсифікації цього страшного звинувачення і причетності до нього Лазаренка", - додав екс-прем'єр України.

"Нехай передасть Генпрокуратурі і все інше - на його магнітофонних записах, думаю, є точна відповідь на питання про замовників. Була б політична воля, імена прозвучали б завтра ж", - упевнений Лазаренко.

Як повідомлялося, Руслан Щербань 4 квітня на прес-конференції заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Тимошенко та екс-прем'єра Павла Лазаренка до вбивства його батька Євгена Щербаня. Однак він не уточнив, які саме це документи, зазначивши тільки, що з моменту вбивства батька безперервно шукав підозрюваних. Він стверджує, що в даний час у справі з'явилися нові обставини, у зв'язку з чим необхідно допитати Лазаренка і Тимошенко.

Тимошенко вже відкинула всі звинувачення в причетності до вбивства. Вона сподівається, що Щербань-молодший зрозуміє «як підло і низько його використали, і більше так не робитиме».

Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що ГПУ має намір висунути Тимошенко звинувачення в причетності до вбивства депутата, але перешкодою є тривала хвороба екс-прем'єра. За його словами, у разі тривалої хвороби Тимошенко Генпрокуратура може призначити їй судово-медичну експертизу для встановлення можливості участі в слідчих діях у справі про вбивство Щербаня

Раніше Руслан Щербань направив послу США в Україні Джону Теффту лист з проханням сприяти розслідуванню вбивства Євгена Щербаня, зокрема вплинути на американську владу, яка, на його думку, не хоче допомагати в цьому розслідуванні.

30 березня 2012 перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що зараз «активно» розслідується справа, у якій Лазаренко і Тимошенко підозрюються в причетності до організації вбивства Щербаня в 1996 році !zn

Читайте також:

Мельниченко зібрав компромат на Януковича і Азарова

Мельниченко звинуватив Лазаренка у замовленні вбивства Щербаня, а Тимошенко - в оплаті послуг кілера

Кужель порекомендувала шукати вбивцю Щербаня серед тих, хто привласнив його майно

Піскун: Без причин звинувачувати Тимошенко у вбивстві Щербаня ніхто не став би