Лазаренко йде на вибори до Верховної Ради

02 серпня 08:54

Колишній прем'єр-міністр Павло Лазаренко, який відбуває тюремне ув'язнення у США, очолить першу п'ятірку партійного списку «Всеукраїнського об'єднання «Громада». Лазаренко вийде з американської в'язниці 1 листопада 2012 року - відразу після парламентських виборів в Україні.

 

Екс-прем'єр-міністр Павло Лазаренко піде на вибори до Верховної Ради на чолі партії «Всеукраїнське об'єднання «Громада».

4 серпня 2012 року відбудеться з'їзд партії «Всеукраїнське об'єднання «Громада», на якому будуть обговорені передвиборчі заходи партії і затверджені кандидати в народні депутати, які будуть висуватися за партійним списком і в мажоритарних округах.

«Партія піде на вибори на чолі зі своїм лідером - Павлом Івановичем Лазаренком, який очолить першу п'ятірку партійного списку. У список також увійдуть вчені, представники місцевого самоврядування, громадські діячі», - сказано в повідомленні прес-служби «Громади».

Як відомо, екс-прем'єр Павло Лазаренко відбуває тюремне ув'язнення у США за звинуваченням у відмиванні грошей в особливо великих розмірах.

Лазаренко був заарештований у США в лютому 1999 року з панамським паспортом і провів у в'язниці в очікуванні суду близько 4 років.

У червні 2003 року його випустили під заставу у 65 млн доларів, проте 1 жовтня 2008 екс-прем'єр вирішив повернутися в американську в'язницю, пояснивши це метою зберегти своє життя.

Американська прокуратура звинувачувала Лазаренка у здирництві, шахрайстві, перевезенні вкрадених авуарів і відмиванні в 1994-1999 роках 280 млн доларів.

Термін тюремного ув'язнення закінчується 1 листопада 2012 року. !zn