Лазаренко вийшов з американської в'язниці

01 листопада 16:19

Павло Лазаренко вийшов з в'язниці на 4 години раніше визначеного терміну, щоб не зустрічатися з журналістами, що бажали зафіксувати звільнення екс-прем'єра.

 

Екс-прем'єр Павло Лазаренко вийшов з американської в'язниці Terminal Island на волю, повідомила «Українська правда».

У в'язниці офіційно повідомили, що Лазаренка випустили о 4:00 ранку (13.00 за київським часом), тоді як за попередніми даними його вихід мав відбутися о 8:00.

Під в'язницею знаходяться журналісти українських телеканалів та інформагентств, які приїхали спеціально, щоб зафіксувати звільнення екс-прем'єра.

- Лазаренка знову заарештують, якщо він не отримає дозвіл на проживання в США

Як повідомив раніше один з адвокатів Лазаренка Віктор Чевгуз, колишній прем'єр після тюрми приїде в свій американський маєток, де до сьогоднішнього дня ніхто не жив.

«Буде, звичайно, зі своєю дружиною Оксаною і двома їх загальними дітьми. Вони його дуже чекають. Перше, з чим йому доведеться визначитися, так це з місцем проживання. Після цього вже й буде вирішувати, чим займеться», - сказав Чевгуз.

Захисники Лазаренка не виключають, що їх клієнт залишиться під наглядом американських правоохоронців навіть після звільнення через те, що поки питання його місця проживання знаходиться «в підвішеному стані». «Він сказав, що повернеться в Україну, але в США його чекають ще деякі юридичні процедури. Можливо, що дата повернення стане відома вже днями», - сказала інший адвокат Лазаренка Марина Долгопола.

У Генпрокуратурі як і раніше заявляють, що як тільки Лазаренко повернутися в Україну, його буде заарештовано. Адвокати екс-прем'єра уточнюють, що в Україні слідчі йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: дачу хабара, привласнення коштів і зловживання становищем.

Павло Лазаренко був заарештований у США в лютому 1999 року з панамським паспортом і провів у в'язниці в очікуванні процесу близько чотирьох років.

У червні 2003 року його випустили під заставу в розмірі 65 млн доларів, Проте 1 жовтня 2008 року екс-прем'єр вирішив повернутися в американську в'язницю, заявивши, що боїться за своє життя.

Лазаренко в листопаді 2009 року був засуджений до 97 місяців ув'язнення за вісьмома пунктами звинувачення - змова з метою відмивання грошей та відмивання грошей. Американська прокуратура звинувачувала Лазаренка в здирництві, шахрайстві, перевезенні викраденого і відмиванні в 1994-1999 роках 280 млн доларів. !zn

Читайте також:

ЦВК не дозволив Лазаренку балотуватися в Раду

Лазаренко знову спростував свою причетність до вбивства Щербаня


Кузьмін: У ГПУ є прямі докази причетності Тимошенко, Лазаренка і Кучми до вбивств

Луганський суд ще в 2003 році визнав Лазаренка непричетним до вбивства Щербаня