Лавров: Захід - такі ж демократи, як і ми

31 жовтня 09:00

Ставлення влади західних країн до учасників акцій "Захопи Уолл-стріт!" свідчить про подвійні стандарти західного керівництва по відношенню до виступів опозиції в різних країнах. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

 

"Те, як чинять, наприклад, з учасниками акції "Захопи Уолл-стріт", дає досить яскраву ілюстрацію того, що ціла низка наших колег і партнерів з числа західних країн сповідує подвійні стандарти", - сказав він на прес-конференції за підсумками перемовин зі своїм білоруським колегою Сергієм Мартиновим у Москві в понеділок.

"Ми ніколи не уникали відповіді на критику при розумінні, що ця критика продиктована щирим прагненням прояснювати ті чи інші питання, і при наявності такої ось доброї волі і конструктивного підходу ми завжди будемо готові сідати і розмовляти, чи то у двосторонньому форматі нашими західними і будь-якими іншими партнерами, або ж на майданчиках міжнародних організацій в рамках тих механізмів, які там існують для розгляду взаємних стурбованостей", - заявив глава МЗС РФ.

В той же час він підкреслив, що Росія не має наміру погоджуватися з ситуацією, коли російські партнери на Заході, маючи можливість ставити Москві питання, що їх цікавлять, не хочуть обговорювати свої власні проблеми.

"А проблем у них чимало, причому ці проблеми множаться", - сказав С.Лавров.

Нагадаємо, більше 100 учасників руху «Захопи Уолл-стріт» арештовані і двоє поліцейських постраждали під час розгону акції протесту в місті Окленді в американському штаті Каліфорнія.