Лавринович вирішив ліквідувати посаду Бродського

07 липня 06:26

Міністерство юстиції визнало незаконною діяльність інституту урядових уповноважених.

 

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович. «Ці люди не займають посад у системі влади, тому що їх посад у країні не існує ... У них немає абсолютно ніяких повноважень, фінансування їх діяльності не допускається», - сказав він у коментарі «КоммерсантЪ-Украина».

Раніше Мін'юст звертав увагу уряду на той факт, що діяльність уповноважених не регулюється будь-якими законодавчими актами. 15 червня Кабмін прийняв відсутню постанову «Про деякі питання урядових уповноважених», проте в міністерстві відмовилися її реєструвати, заявивши про невідповідність документа чинному законодавству.

Інститут урядових уповноважених було введено на початку року, після проведення адміністративної реформи. Відтоді було призначено чотирьох уповноважених: з питань дерегуляції господарської діяльності - Михайла Бродського; з питань співпраці з Росією, країнами СНД і Євразійським економічним співтовариством - Валерія Мунтіяна; з питань співпраці з міжнародними фінансовими організаціями - Анатолія Максюту; у справах Європейського суду з прав людини - Валерію Лутковську.

Також готується створення посади урядового уповноваженого з питань євроінтеграції, на цю посаду може бути призначено нинішнього заступника міністра економіки Валерія П'ятницького.

М.Бродський у бесіді з виданням висловив упевненість, що саме його робота стала причиною обурення Мін'юсту.

«Чим більше ми будемо перевіряти підприємства з надання адміністративних послуг при Мін'юсті, тим більше Лавринович буде говорити, що ми робимо це без повноважень, - заявив чиновник. - Я ж вимагаю, щоб плата за адмінпослуги всіх державних відомств йшла до загального фонду бюджету, а не до спецфондів. Те, що потрапляє до спецфондів, потім виводиться з них під виглядом роялті, а мова йде про десятки мільйонів доларів», - сказав М Бродський.