Кваснєвський: Дружина думає, що у мене в Україні вже інша родина

11 квiтня 15:03

Колишній президент Польщі, який часто приїжджає в Україну, відзначає успіх України в питаннях вибіркового правосуддя.

 

Екс-президент Польщі Олександр Квасьнєвський констатує успіх України в питаннях вибіркового правосуддя. Про це він сказав сьогодні під час польсько-української газової конференції.

Квасьнєвський зазначив, що за час роботи місії спостереження Європарламенту він разом з Петом Коксом 15 разів були в Україні. "Провели там 40 робочих днів, у нас було 15 зустрічей, зокрема з президентом Віктором Януковичем, з опозицією, з Юлією Тимошенко. Ми пізнаємо Україну з різних сторін. Це для нас чудовий досвід, але викликає і деякі проблеми. Коли я їду до Києва, моя дружина думає що в мене якась інша там сім'я", - зазначив Кваснєвський.

За його словами, багато в чому місії вдалося домогтися успіху. "Чотири дні тому звільнився пан Луценко, апеляційний суд звільнив Іващенка, намагалися застосувати рішення щодо Юлії Тимошенко. Це все важко, я не хочу зараз давати деталей. Але поки все терпимо йде", - сказав він.

Квасьнєвський вважає, що успіхи є навіть у найскладніших питаннях застосування вибіркового правосуддя. "Це визнання влади України і президента Віктора Януковича важливості договору про співпрацю. Я сподіваюся, що 18 квітня, коли ми у Страсбурзі зустрінемося на засіданні Європарламенту, це буде головний тон нашої оцінки", - сказав він. !zn

Читайте також:

Кваснєвський: Ситуація в Україні ще складніша, ніж в 2004 році

Екс-президент Польщі: Українська влада справою Тимошенко загнала себе у глухий кут

Місія Кокса-Квасьнєвського звинуватила пенітенціарну службу у дезінформації