Кваснєвський радить Януковичу продовжувати в тому ж дусі

13 липня 08:54

Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський вважає, що в Україні склалася унікальна ситуація політичної стабільності і цим потрібно скористатися для проведення необхідних реформ.

 

"Є єдина команда: президент, уряд і більшість у парламенті ... Я впевнений, що цю ситуацію, коли у країні є політична стабільність, потрібно використовувати, у тому числі для проведення непопулярних рішень", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами О.Квасьнєвського, в Україні вже багато чого зроблено, але багато чого ще потрібно здійснити.

"Ті рішення, які було прийнято в останні місяці, на мій погляд, це позитивно. Я думаю, що і пенсійна реформа, і робота в напрямку створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом - все це йде в правильному, позитивному напрямку", - полчеркнул екс-президент Польщі.

Серед основних реформ, яких потребує Україна, він назвав зміни в юридичній системі, прийняття заходів у боротьбі з корупцією і прийняття соціальних реформ.

О.Квасьнєвський також позитивно оцінив прийняття пенсійної реформи. "Вона дійсно була необхідна. Зараз виникло багато проблем і люди не розуміють, яким чином вона потрібна для збалансування економіки та фінансів, потрібна для самих людей, для майбутніх пенсіонерів", - додав він.

"Саме реформи принесуть економічний розвиток країни, повернуть їй довіру, тому на сьогодні нестача довіри - це проблема. Це та проблема, яка виникла в останні кілька років і тепер, звичайно ж, важливо, щоб не тільки були слова, але були й рішення", - підкреслив екс-президент Польщі.