Кузьмін пообіцяв журналістам розслідувати будівництво у «Межигір'ї»

23 листопада 14:29

Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін пообіцяв розслідувати скандальну забудову "Межигір'я", якщо журналісти нададуть йому відповідні документи. Про це Кузьмін сказав на брифінгу у Брюсселі у вівторок, пише The Observer.

 

Розповідаючи про справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко, Р.Кузьмін відзначив, що лідера опозиції було засуджено за корупцію.

Зокрема, він зазначив, що, незважаючи на офіційні доходи менше ніж у 2000 доларів на місяць, вона купувала «машини, хутра, коштовності, ресторани».

Після цього журналісти запитали Р.Кузьміна, чи не виникає аналогічних підозр щодо Віктора Януковича, адже, згідно з його офіційною декларацією, він за рік заробляє 115 тисяч доларів, однак будує багатомільйонний особняк у «Межигір'ї».

Р.Кузьмін відповів, що Генпрокуратура розслідуватиме цю справу, якщо отримає від журналістів офіційний запит.

«Всім журналістам, які зацікавлені цією темою, я рекомендую написати офіційний інформаційний запит, приклавши до нього документи, і направити його до прес-служби Генпрокуратури. Ми вивчимо ваш запит і дамо письмову відповідь», - сказав він.

Нагадаємо, колишня державна резиденція «Межигір'я», в якій живе президент України Віктор Янукович, належить трьом особам. Фірма «Танталіт» (127,5 га) та Благодійний фонд «Відродження України» (7,6 га) землю орендують у держави, а Віктор Янукович у 2010 році викупив ділянку, яка належить безпосередньо йому - 1 гектар 77 соток.