Кузьмін звинуватив представництво ЄС в спробі його дискредитувати

28 березня 18:40

Заступник Генпрокурора написав листа послу Євросоюзу в Україні, звинувативши співробітників представництва в поширенні неправдивої інформації і провокації.

 

Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін звинуватив співробітників представництва Евосоюзу в Києві в навмисній провокації з метою дискредитувати його ім'я.

Про це йдеться в листі Кузьміна, адресованому послу ЄС в Україні Яну Томбінському, розміщеному на сайті Генпрокуратури.

Кузьмін зазначає, що 22 березня представництво ЄС в Україні поширило прес-реліз, в якому йдеться про безпідставність і необґрунтованість його звинувачень на адресу голови комітету Європарламенту із закордонних справ Ельмара Брока, які прозвучали під час його інтерв'ю.

За твердженням Кузьміна, ця заява є помилковою, що і спонукало його звернутися до Томбінського.

"Припускаю, що приводом для появи такого прес-релізу стала публікація моєї наукової статті "Дифамація як засіб незаконного впливу на суд і слідство у кримінальному процесі України" у фаховому виданні - газеті "Закон і бізнес", №11 (1101), 16-22 березня 2013 року. Якщо це дійсно так, то звертаю вашу увагу, пане посол, що ця публікація не є моїм інтерв'ю і не містить публічних звинувачень на адресу європарламентаря Брока", - підкреслив заступник генпрокурора.

Він висловив упевненість, що офіційні особи представництва ЄС в Україні, відповідальні за підготовку та розміщення прес-релізу, навмисно спотворили даний факт.

"Очевидно, основною метою цієї злагодженої кампанії було не що інше як дискредитувати мене і представити як людину, що чинить наклеп на чесного і незаплямованого члена Європарламенту пана Брока, який видає себе за прихильника української опозиції", - припустив Кузьмін.

Як підтвердження цього він наводить той факт, що на офіційному сайті представництва ЄС в Україні прес-реліз розміщено не було.

"Вище наведене свідчить, що зацікавлені особи представництва ЄС в Україні свідомо підготували цю провокацію", - резюмував Кузьмін.

"Шановний Томбінський, я переконаний, що ви не залишите цей факт без уваги і встановите осіб, відповідальних за розміщення та поширення прес-релізу. Адже ігнорування до цього інциденту і практика розміщення недостовірної і спотвореної інформації нашкодить авторитету представництва ЄС в Україні", - заявив він.

Наприкінці листа Кузьмін запевнив представництво ЄС у високій повазі з боку ГПУ і висловив надію на подальшу конструктивну і ефективну співпрацю. !zn

Читайте також:

Позбавлений американської візи Кузьмін звинуватив Держдеп в неповазі до України

"Батьківщина" назвала Фролову й Кузьміна Бонні і Клайдом на службі у генпрокурора

Власенко виявив у Кузьміна сумнівний диплом

Кучма відповів на заяву про замовлення вбивства Гонгадзе: у Кузьміна могла переселитися душа опричника Сталіна