Кузьмін стверджує, що вбивці Щербаня шантажували Тимошенко і Лазаренка

20 лютого 15:53

Заступник генпрокурора заявив, що Тимошенко і Лазаренко не хотіли оплачувати "замовлення" вбивства Щербаня, і погодилися розлучитися з грошима лише в результаті шантажу.

 

Заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін запевняє, що Павло Лазаренко і Юлія Тимошенко заплатили за вбивство Євгена Щербаня тільки після шантажу вбивць.

Про це він заявив "Эхо Москвы", відповідаючи на запитання ведучих, що дивно, що за вбивство розплачуються картками, а не валізами, та ще і через півроку.

"Так, ви праві, і валізи були...Треба розуміти реалії 90-х. Частина грошей була оплачена відразу і готівкою, і є люди, які це підтверджують", - сказав Кузьмін.

Що стосується несплачених грошей, то за його словами, "розмову з ними вів не журналіст і чиновник, а вбивця, і "пригрозили їм тим самим (вбивством), якщо грошей не буде". "Ми зібрали достатньо доказів, щоб звинуватити Тимошенко і Лазаренка у замовленому вбивстві", - заявив Кузьмін.

"Дружина вбивці отримала на свій рахунок мільйонну суму", - сказав він.

За словами заступника генпрокурора вони намагалися допитати у цій справі Лазаренка. "Ми направили 30 запитів до департаменту юстиції США з проханням допомогти в розслідуванні злочинів, просили брати участь разом з американськими спецслужбами в допитах Лазаренка, і на всі запити ми не отримали жодної відповіді", - нагадав Кузьмін.

Що стосується Тимошенко, то Кузьмін сказав, що вони хотіли б почути її свідчення, але вона хворіє.

На питання, чи довіряє він даним про хвороби Тимошенко, заступник генпрокурора сказав, що він довіряє висновкам українських лікарів, що ув'язнена здорова. !zn

Читайте також:

Захист Тимошенко вимагає перевірити причетність до вбивства Щербаня соратника Лазаренка

Свідок у справі Щербаня стверджує, що Тимошенко заплатила за вбивство 3 млн доларів

Свідок у справі Щербаня розповів, кого повинні були вбити наступним