Кужель: Тимошенко входила до вузького кола друзів Щербаня

18 травня 07:39

Кужель пригадала, що на ювілеї Щербаня були тільки близькі друзі політика, серед яких була Тимошенко. Керівник спілки «Громадський опір» спростувала заяви про те, що екс-прем'єр могла бути причетна до вбивства політика.

 

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко входила до кола друзів убитого в 1996 році народного депутата Євгена Щербаня. Про це після допиту у ГПУ Олександра Кужель.

«Бог дав мені гарну пам'ять, і я згадала, що на початку 1996 року, в якому Євгена вбили, він відзначав своє 50-річчя. Торжество відбулося в Оперному театрі. І я пам'ятаю, що там було тільки коло його друзів, серед яких була і Юлія Тимошенко. Так що, панове, всі ваші звинувачення проти Юлі просто всі розбиваються», - заявила вона.

У той же час вона відзначила, що слідство у справі про вбивство Євгена Щербаня триває.

«Я запитала, яким чином зараз беруться свідчення про вбивство Євгена Щербаня, в той час як Тимошенко пред'явлено звинувачення в оплаті вбивства Євгена Щербаня. Головний слідчий був вражений цим питанням. Він сказав, що дана справа не закрита, ми ведемо ще слідство. Це, мабуть, головний висновок, який я зробила зі всього допиту», - резюмувала вона.

Нагадаємо, 18 травня народний депутат Геннадій Москаль заявив, що cин убитого Євгена Щербаня звинуватив екс-прем'єра Юлію Тимошенко у вбивстві батька, щоб уникнути кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося, Руслан Щербань 4 квітня на прес-конференції заявив, що передав Генпрокуратурі документи про можливу причетність Тимошенко та екс-прем'єра Павла Лазаренка до вбивства його батька Євгена Щербаня. Однак він не уточнив, які саме це документи, зазначивши тільки, що з моменту вбивства батька безперервно шукав підозрюваних. Він стверджує, що в даний час у справі з'явилися нові обставини, у зв'язку з чим необхідно допитати Лазаренка і Тимошенко.

Юлія Тимошенко вже відкинула всі звинувачення у причетності до вбивства. Вона сподівається, що Щербань-молодший зрозуміє «як підло і низько його використали, і більше так не робитиме»

Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов розцінює заяву Руслана Щербаня про нібито причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до вбивства його батька, Євгена Щербаня, як політичне замовлення влади.

Раніше Руслан Щербань направив послу США в Україні Джону Теффту лист з проханням сприяти розслідуванню вбивства Євгена Щербаня, зокрема вплинути на американську владу, яка, на його думку, не хоче допомагати в цьому розслідуванні.

Нагадаємо також, що 30 березня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що зараз «активно» розслідується справа, за якою Лазаренка і Тимошенко підозрюються у причетності до організації вбивства Щербаня у 1996 році.

Читайте також:

Москаль: Сина Щербаня змусили звинуватити Тимошенко, щоб уникнути кримінальної відповідальності за вбивство


Кужель викликали на допит в Генпрокуратуру

Піскун: Без причин звинувачувати Тимошенко у вбивстві Щербаня ніхто не став би

Мельниченко готовий оприлюднити подробиці вбивства Щербаня

Вбивця Щербаня заявляв, що був Робін Гудом і грошей ні в кого не брав