Кужель заявила, що її можуть посадити на 10 років

11 лютого 12:13

Народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Олександра Кужель вважає, що влада може завести на неї кримінальну справу, звинувативши у злочині проти основ національної безпеки, покарання за яке передбачається на термін від 3 до 10 років.

 

Опозиційний народний депутат України Олександра Кужель думає, що її можуть заарештувати. Про це політик написала на своїй сторінці у соціальній мережі."В журналістському середовищі ходять наполегливі чутки, що влада готується висунути мені звинувачення за статтею, яка передбачає злочин проти основ нацбезпеки. Покарання - від 3 до 10 років в'язниці", - зазначила народний депутат.

Також Олександра Кужель написала, що процес над Юлією Тимошенко тільки показовий, і не її місці може опинитися кожен українець. Окрім того, вона висловила обурення, що двох депутатів - один збирався залишити фракцію Партії регіонів, другий - не хотів вступати - позбавили мандатів. "Це - знак залякування всім "заколотникам". Це - відкрита демонстрація того, що в Україні кожен може бути засуджений за велінням влади. І нехай ніхто не зваблюється - доля політв'язня Тимошенко може стати долею і будь-якого простого українця. У цій країні немає права і суду. У цій країні є тільки беззаконня - правове і кримінальне",- написала вона.

Також на питання журналістів про те, чи не збирається вона покинути межі України, депутат відповіла, що це її країна, і нікуди виїжджати вона не збирається. "Україна - це моя країна, моя Батьківщина. Так само як і для десятків мільйонів моїх співвітчизників. Тут народилися і живуть мої сини. Тут народилися і ростуть мої онуки. Тут, на кладовищі в Запоріжжі - могили моїх тата і мами. Це - наша країна, наша Земля, земля нормальних людей, які заслуговують на те, щоб бути у своїй країні щасливими",- сказала вона. !zn

Читайте також:

Яценюк розраховує сидіти в одній колонії з Тимошенко

Регіонали звинуватили Яценюка у фінансових зловживаннях

Власенко заявив, що проти нього порушили кримінальну справу