КУН закликав Європу ввести санкції до українських високопосадовців

12 жовтня 10:51

Після винесення вироку Юлії Тимошенко уряди провідних демократичних країн світу, Європарламент та Єврокомісія мають ввести жорсткі санкції до найвищого політичного керівництва України, вважає голова Секретаріату головного проводу Конгресу Українських Націоналістів Володимир Манько.

 

«Ми сподіваємось, що демократична спільнота нарешті відреагує відповідним чином на знищення режимом Януковича демократії в Україні і застосує необхідні санкції, аж до заборони в’їзду на територію зони ЄС та інших країн найодіознішим представникам української влади», – цитує В.Манька прес-служба КУН.

За його словами, влада, використовуючи «найгуманніший у світі» Печерський районний суд Києва, вчинила звичайнісіньку розправу над небезпечним для себе політичним конкурентом.

«Таким чином Україна остаточно скотилась до авторитаризму, втративши геть усі демократичні здобутки попередніх років, а слова президента України Віктора Януковича про поступ у питанні євроінтеграції є звичайним окозамилюванням», – зазначив В.Манько.

«Як і можна було передбачити, реакція світової демократичної спільноти на вирок суду виявилась досить різкою. Зокрема Європарламент вже планує відкласти голосування по проекту доповіді із рекомендацією Раді ЄС та Єврокомісії щодо угоди про асоціацію з Україною», – додав він.