Кулиняка призначено гендиректором палацу "Україна"

09 лютого 14:03

Міністр культури Кулиняк, який втратив своє місце через скандал у Лаврі, отримав нову, дуже вигідну, посаду.

 

Гендиректором Національного палацу мистецтв "Україна" з 8 лютого призначено екс-міністра культури Михайла Кулиняка. Про це ZN.UA стало відомо від високопоставленого джерела в адміністрації президента.

Крім того, відомо, що художнім керівником призначено Віолетту Мозгову - вдову багаторічного гендиректора НП "Україна" Миколи Мозгового.

о призначення Кулиняка саме вона очолювала палац - з 2010 року була призначена виконуючим обов'язки (в.о., до цього обіймала посаду заступника гендиректора з творчих питань).

Колективу "України" Кулиняка представив заступник голови Держуправління справами ("ДУСі").

ZN
ZN
Екс-міністр культури Кулиняк міг втратити свою посаду через скандал у Лаврі

Нагадаємо, НП "Україна" знаходиться у веденні ДУСі. Держуправління справами також займається кадровими питаннями в даній організації.

Як відомо, народний артист України Микола Мозговий помер 30 липня 2010 року. 1 серпня Мозкового поховали на Байковому кладовищі.

Михайло Кулиняк керував міністерством культури з 2010 року, проте 24 грудня минулого року був звільнений у зв'язку з формальною причиною - відставкою всього уряду. Більше місяця відомство залишалося без голови, і нарешті 5 лютого Віктор Янукович призначив на цю посаду Леоніда Новохатька. !zn

Читайте також:

Міністром культури призначено Леоніда Новохатька

Артисти пропонують залишити міністром культури Кулиняка - від нього шкоди менше

Міністру культури Кулиняку сподобалися роздуми в книгах Януковича

Кулиняка проголосили "ворогом української культури" за заохочення російського дубляжу