Кучма заявив, що немає підстав порушувати проти Тимошенко кримінальну справу

03 лютого 10:44

Леонід Кучма пожалів Тимошенко: "Її сьогодні звинувачують у всіх гріхах, серед іншого, і у вбивстві Щербаня".

 

Екс-президент Леонід Кучма упевнений, що немає ніяких підстав порушувати проти Юлії Тимошенко кримінальну справу щодо її причетності до вбивства Євгена Щербаня в 1996 році.

"Можна говорити про що завгодно, але порушувати кримінальну справу проти Тимошенко в нас немає жодних підстав. І я абсолютно погоджуюся. Все це впливає на ставлення світу до України. Це однозначно", - заявив Кучма в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

"Мені її просто шкода, по-перше, як жінку - вона приваблива, красива. Мені здається, бажання влади привели до тієї ситуації, в якій сьогодні вона опинилася. Її сьогодні звинувачують у всіх гріхах, зокрема, і у вбивстві Щербаня", - зазначив Кучма.

При цьому він нагадав, що його відносини з Тимошенко були далекі від дружніх.

"У нас же з нею любові не було ніякої. І підстави у мене були, можливо, і в неї були", - сказав екс-президент.

Нагадаємо, що раніше генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що розслідування справ проти Тимошенко за організацію вбивства Щербаня можна було б закінчити ще за часів президентства Кучми.

Кучма, який сам свого часу посадив Тимошенко у в'язницю, спростував ці заяви. За його словами, "в той час підстав для порушення справи не було".

За версією слідства, Тимошенко і Лазаренка замовили вбивство Щербаня угрупованню кілерів через неможливість поділити ринок газу в Донецькій області.

Сама Тимошенко заявила, що президент Віктор Янукович намагається списати на неї свої злочини, щоб не допустити до президентських виборів 2015 року. !zn