Кучма попросив Азарова розібратися з чутками, які ганьблять його честь

25 лютого 15:20

Леонід Кучма звернувся до прем'єра з відкритим листом з приводу дезінформації про його затримання, розповсюдженої державним інформагентством.

 

Екс-президент Леонід Кучма попросив прем'єр-міністра Миколу Азарова розібратися з поширенням чуток про нібито його затримання, які мали місце у кінці минулого тижня.

Відкритий лист Кучми, адресований Азарову, розміщено на його сайті фонду "Україна".

"Кілька днів тому в мережі Інтернет була поширена наклепницька дезінформація, що ганьбить мої честь і гідність. Подібного роду "зливи" - не новина. Свого часу, як ви пам'ятаєте, їх активно використовували проти мене, як проти чинного президента держави. Час від часу це повторюється і зараз. Ініціаторами подібних акцій, як правило, виступають політики. А для тиражування фальшивок використовуються брудні технології інформаційних війн", - йдеться в листі.

Кучма зазначив, що "сенсацію" зробили за допомогою сайту, який був зареєстрований у березні минулого року вітчизняним реєстратором, але за межами України. За його словами, сайт і зараз знаходиться не в Україні, наповнюється контентом з території нашої держави.

Втім, підкреслив Кучма, його особливо вразило те, що "вперше за всю історію незалежної України до тиражування фальшивки (з посиланням, до речі, на невідомий сайт) вдалося державне агентство "Укрінформ".

"У зв'язку з цим складається враження: нинішнє керівництво "Укрінформу" або професійно непридатне, або грає за чиїмось брудним сценарієм. Сподіваюся, шановний Миколо Яновичу, що Ви зможете відповісти на це питання. Тому що про події в нашій країні, про діяльність влади у світі дізнаються саме з повідомлень агентства "Укрінформ", - резюмував екс-президент.

Нагадаємо, чутки про затримання Кучми з'явилися після того, як перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що ГПУ має достатньо доказів, які підтверджують причетність Кучми до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. !zn

Читайте також:

Кучма відповів на заяву про замовлення вбивства Гонгадзе: у Кузьміна могла переселитися душа опричника Сталіна

Генпрокуратура готова офіційно звинуватити Кучму у співучасті у вбивстві Гонгадзе

Кучма назвав справедливим вирок "катюзі Пукачу"