Кучма назвав справедливим вирок "нелюду" Пукачу

15 лютого 14:17

Екс-президент Кучма прокоментував вирок у справі про вбивство Гонгадзе: "Наш суд найсправедливіший у світі".

 

Екс-президент Леонід Кучма вважає справедливим вирок, винесений колишньому генералу МВС Олексію Пукачу за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

"Наш суд найсправедливіший у світі. Він (Пукач - прим. ред.) не людина. Якщо він це зробив, то в чому питання, він же нелюд. Ось і висновок", - сказав Кучма журналістам Радіо Свобода.

На питання кореспондента з приводу заяв Пукача про причетність Кучми до вбивства журналіста, колишній президент сказав: "Сяду, тільки разом з вами".

Нагадаємо, 29 січня Печерський районний суд Києва визнав екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача винним у вбивстві Гонгадзе і засудив його до довічного позбавлення волі.

На питання судді, чи згоден він з вироком, Пукач відповів: "Я погоджуся, коли в цій клітці зі мною будуть Кучма і Литвин". І порадив запитати про мотиви вбивства журналіста у них.

Раніше Пукач визнав себе винним у смерті Гонгадзе, проте заявив, що не збирався вбивати його, а застосував силу, щоб отримати інформацію про нібито шпигунську діяльність опозиційного журналіста.

При цьому суд відмовився визнати доказами записи, зроблені екс-майором державної охорони Миколою Мельниченком у кабінеті Кучми. На записі голос, схожий на голос другого президента, віддає розпорядження "розібратися" з журналістом. !zn

Читайте також:

Литвин попросив припинити знущатися над ним у справі Гонгадзе

Мельниченко заявив, що Кучма намагався купити його записи за 2 мільйони доларів

Пукач заявив, що Кучма і Литвин повинні сидіти з ним в одній клітці

Адвокат Кучми запевнив, що його підзахисний не причетний до вбивства Гонгадзе