КС через чотири місяці вирішив взятися за справу про повторні вибори

22 квiтня 19:58

Чотири місяці подання про повторні вибори в "проблемних" округах "зависало" в Конституційному суді, і лише 23 квітня суд вирішуватиме, чи відкривати щодо нього виробництво.

 

Конституційний суд досі не відкрив провадження за поданням депутатів Верховної Ради про порядок проведення повторних виборів (щодо виборів в п'яти "проблемних" одномандатних округах), хоча минуло вже чотири місяці після його подачі.

"Провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів щодо офіційного тлумачення положень частини четвертої статті 15, частини п'ятої статті 16, пункту 13 частини другої статті 30, частини другої статті 104 закону України "Про вибори народних депутатів України" на сьогодні дійсно ще не відкрито", - повідомив керівник прес-служби КС Геннадій Черненко.

За його словами, розгляд питання про відкриття провадження у цій справі заплановано в проекті порядку денного засідань суду на 23 квітня.

Разом з тим керівник прес-служби КС не відповів на питання, про причини того, що протягом 4 місяців немає "жодного зрушення в справі".

На сайті КС наголошується, що подання знаходиться на вивченні в колегії суддів.

Нагадаємо, в п'яти одномандатних округах ЦВК визнав неможливим встановити результати парламентських виборів, які пройшли 28 жовтня 2012 року, а Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах.

Законом "Про вибори народних депутатів" не передбачена можливість невизнання результатів виборів в одномандатних округах, тому ЦВК відмовилася призначати повторні вибори в зазначених п'яти округах до врегулювання цієї проблеми в законодавчому порядку.

Парламентська більшість відмовляється розглядати питання про призначення повторних виборів у цих п'яти округах до винесення рішення КС.

Подання в КС надійшло 29 грудня 2012 року. !zn

Читайте також:

Конституційний суд вирішуватиме долю виборів у Києві три місяці

За п'ять округів до надії

У "проблемних" округах вже почали скуповувати голоси виборців

Посол США нарахував щонайменше 13 проблемних округів на парламентських виборах