Кримські татари вимагають закрити сталіністові Симоненку в'їзд до Європи

18 травня 13:20

Поширення ідей сталінізму має спричинити відмову країн Європи від прийому у себе лідера українських комуністів. Кримські татари впевнені, що Симоненко не гідний представляти парламент.

 

Учасники Всекримського жалобного мітингу, який проводиться в Сімферополі у 68-му річницю депортації кримських татар, вимагають від ОБСЄ, ПАРЄ та Європарламенту заборонити в'їзд до європейських країн лідера Компартії України Петра Симоненка за пропаганду ідей Сталіна, який виселив татар у 1944 році.

«Поширення ідей сталінізму в будь-якій його формі несе в собі загрозу всьому співтовариству демократичних держав. Ми закликаємо уряди всіх демократичних держав, Парламентську Асамблею Ради Європи і ОБСЄ, парламент Європейського Союзу заборонити Петру Симоненку в`їзд до країн вільного світу і можливість його участі в роботі міжнародних організацій як члена парламенту України», - йдеться в заяві «Про загрозу відродження сталінізму в Україні».

Лідер Меджлісу кримських татар, депутат Верховної Ради України Мустафа Джемілєв, виступаючи на мітингу, нагадав про недавні події в парламенті – 16 травня там розглядався проект закону про відновлення прав кримськотатарського народу.

«Ви бачили перекошену злістю і ненавистю фізіономію лідера Компартії України – цього ланцюгового пса правлячої коаліції, який не тільки несамовито виступав проти ухвалення цього закону, а й на всю країну вивергав мерзенні образи на адресу нашого народу», - сказав Джемілєв.

Його заступник Рефат Чубаров, звертаючись до учасників мітингу, став кричати: «Ганьба Симоненку, ганьба комуністам!». Його свистом і вигуками підтримали мітингувальники.

Як повідомлялося, 16 травня Верховна Рада України не прийняла закон про відновлення прав людей, депортованих за партійною ознакою.

Під час обговорення законопроекту Симоненко заявив про свою підтримку депортації кримських татар і виправдав дії Сталіна. !zn

Читайте також:

У Сімферополі 15 тис. кримських татар вимагають відновлення своїх прав

Симоненко виправдовував в Раді депортацію кримських татар Сталіним


Комуністи пройшли у Києві з червоними прапорами і з портретом Сталіна

Рада повернула на доопрацювання закон про відновлення прав депортованих народів