Кримінальну справу про закупівлю реанімобілів для МНС не стосується Тимошенко

07 травня 15:12

Кабінет міністрів Тимошенко не приймав ніякого рішення про закупівлю реанімобілів для МНС. За словами захисника екс-прем'єра, «це чисто пропагандистська провокація прокуратури».

 

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко заявив, що кримінальна справа про закупівлю реанімобілів для МНС не стосується його підзахисної.

"Ви не плутайте. Це автомобілі "швидкої допомоги", які закуповувало Міністерство з надзвичайних ситуацій, до яких Юлія Володимирівна не має ніякого відношення", - сказав він, коментуючи повідомлення Генеральної прокуратури про направлення до суду справи про закупівлю 27 реанімобілів для МНС України в 2009 році.

"Ні Юлія Володимирівна, ні Кабінет міністрів не ухвалювали жодного рішення (про закупівлю реанімобілів для МНС). Це чисто пропагандистська провокація прокуратури", - підкреслив Власенко.

Як повідомлялося, Генпрокуратура пред'явила до суду позов про недійсність рішень МНС від 12 листопада 2009 року щодо визначення переможця тендера на поставку 27 санітарних автомобілів та визнання недійсною угоди, підписаної з переможцем тендеру - ТОВ "Лакшмі-Авто", та стягнення з підприємства на користь держави більше 21 млн грн.

ЗМІ повідомили, що 4 лютого 2011 року був узятий під варту колишній заступник начальника Департаменту матеріально-технічного забезпечення Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України. Генпрокуратура звинувачує його в перевищенні службових повноважень при організації ним закупівлі 27 реанімобілів для МНС, що призвело до нанесення збитків державі на суму близько 15 млн грн.

У липні Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду Києва про визнання недійсними результатів тендеру на закупівлю МНС України 27 санітарних автомобілів, а також про стягнення на користь держави 21,5 млн грн. Справу порушено за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. 1 серпня 2011 головне слідче управління МВС України завершило досудове слідство в справі.

4 травня 2012 Генпрокуратура затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі проти п'яти осіб, включаючи службових осіб МНС, які привласнили в особливо великих розмірах кошти, виділені для закупівлі 27 санітарних автомобілів, що завдало державі збитків на 33,8 млн грн. Обвинувачені утримуються під вартою. Кримінальну справу для визначення підсудності направлено до Апеляційного суду Києва. !zn

Читайте також:

Направлено до суду справу про реанімобілі для МНС, закуплених урядом Тимошенко

Медичні тендери-2012. Буде дешево, але сердито

МОЗ: Тимошенко погодилася з 8 травня лікуватися в харківській лікарні

Прокуратура відмовилася порушувати справу через синці Тимошенко