Кремль пообіцяв відповісти на «закон Магнітського»

09 грудня 09:29

Помічник президента Путіна заявив, що прийняття американським Сенатом законопроекту про "список Магнітського" ​​- "вкрай недружній крок", який змушує вдатися до заходів.

 

Кремль пообіцяв у відповідь кроки на прийняття в США так званого «закону Магнітського», який вводить санкції щодо деяких російських чиновників.

«Закон Магнітського - вкрай недружній крок. Найнеприємніше, що нас змушують до таких же дій у відповідь .... Ми повинні відповісти, і ми, звичайно, відповімо», - заявив помічник президента Росії, колишній посол РФ у США Юрій Ушаков.

Раніше глава російського МЗС Сергій Лавров розцінив закон як «спробу втручання у внутрішні справи» Росії, зазначивши, що «Держдума повинна відреагувати».

А голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков повідомив, що російський МЗС вже підготував свій «чорний список» нев'їздних американців.

Нагадаємо, 6 грудня, Сенат США прийняв законопроект про візові санкції щодо росіян, причетних, на думку Вашингтона, до порушень прав людини.

При цьому він скасовує поправку Джексона-Веніка, що обмежує торгівлю з Росією, яка була введена в 1974 році в зв'язку з порушеннями в СРСР прав людини на еміграцію.

Цей законопроект, відомий як «закон Магнітського», відправлено на підпис президентові США Бараку Обамі. !zn

Читайте також:

Москва відповіла на «закон Магнітського»: У США думають, що «холодна війна» не закінчилася


Росія розкритикувала Євросоюз за неповноцінну демократію та порушення прав людини


У ЄС замислюються про санкції до України за прикладом «списку Магнітського»