Кремль будуватиме "український Карабах" у разі зриву виборів в ОРДЛО - джерело

13 березня 07:09

У тамтешню економіку Кремль вливатиме рівно стільки, скільки необхідно для її підтримки.

 

У разі зриву виборів в ОРДЛО, за інформацією джерел DT.UA, поінформованих про настрої російської сторони, Кремль будуватиме "український Карабах" і зміцнюватиме тамтешню державність.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Сергій Рахманін.

"Права власності на всі активи, які становлять цінність і розміщені на неконтрольованих територіях, перейдуть до рук російського капіталу. З урахуванням інтересів місцевих "вождів", що спочатку приймуть рішення про їх "націоналізацію", - йдеться у статті.

Читайте також: Захід вимагає від Порошенка провести вибори в ОРДЛО не пізніше червня - джерело

За інформацією Рахманіна, у тамтешню економіку Москва вливатиме рівно стільки, скільки необхідно для її підтримки, а сьогодні Росія витрачає на дві бунтівні території понад 1 млрд дол. на рік.

"За висновком експертів із Російської академії наук (зробленим за вказівкою Кремля), нині ОРДЛО забезпечують себе на 37%. За прогнозами тих-таки фахівців, за 6-9 місяців ці території здатні вийти на рівень самозабезпечення у 68-74%. За коректність цих цифр відповідати не можемо, але можемо відповідати за достовірність цих даних. У разі зриву виборів і краху мінського процесу планується тотальний перехід на рубль і вибудовування патронованої Москвою економіки. Під керівництвом приїжджих спеців. Розкидатися "ярдами" нинішня Росія дозволити собі не може. Тому "махновщину" планують викорчовувати з економічної складової і, звісно, з військової. Буде взято курс на максимальну заміну "відпускників" місцевими бійцями, яких остаточно зженуть у 2 армійських корпуси", - йдеться у статті.

"Лінія розмежування, очевидно, залишиться колишньою. Захід, який не бажає краху мінського процесу, але теоретично до нього готовий, наполягатиме на максимальному виконанні відповідних угод від 19 вересня 2014-го, але, очевидно, порушить питання розширення буферної зони", - пише Рахманін.

Нагадаємо, як раніше писав Рахманін у своїй статті "Зміна курсу?", вибори в ОРДЛО і визнання їх Києвом розглядаються як головний інструмент "достойного виходу Росії з війни на Донбасі", який дозволить Путіну одночасно і зберегти контроль над ОРДЛО, і ставити питання про зняття санкцій.

Детальніше про вибори в ОРДЛО читайте у статті Сергія Рахманіна "Ходіння по мінському полю" у свіжому випуску тижневика "Дзеркало тижня. Україна".