Кравчук зібрався зробити Конституції «євроремонт»

28 травня 14:52

Підготовка змін до Конституції триватиме не менше року. Не виключено, що на першому засіданні Конституційної асамблеї у червні навіть оберуть президію.

 

Конституція України вимагає значних удосконалень, заявив глава Конституційної асамблеї, екс-президент Леонід Кравчук.

«Майже кожна стаття вимагає уточнення. Зміни не будуть косметичними. Нашій Конституції потрібен євроремонт», - сказав Кравчук в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ».

При цьому він зазначив, що в Конституції «немає розділу про місцеве самоврядування, немає розділу про економічні засади життя країни, немає точного розмежування на основі легітимності повноважень між гілками влади, є проблеми з реформуванням судової системи, питання повноважень правоохоронних органів. Конституція сьогодні повна прогалин».

Кравчук нагадав, що перше засідання Конституційної асамблеї відбудеться у червні. «На цьому засіданні визначимо структуру асамблеї, кількість груп-комісій, позначимо їхній кадровий склад, поставимо завдання. Думаю, що групи будуть сформовані за кількістю розділів Конституції. Приймемо регламент, порядок розгляду пропозицій робочих груп на загальних зборах. Думаю, оберемо президію», - сказав він і пообіцяв робити все відкрито і в присутності ЗМІ.

«Наші двері відчинені для всіх. Потім вже у процесі роботи групи подадуть пропозиції, які будуть широко обговорюватися на «круглих столах», у вишах, пресі, все буде відкрито. Підготовка змін до Конституції займе не менше року, робота чекає дуже серйозна», - упевнений глава асамблеї.

Як повідомлялося, 17 травня президент Віктор Янукович підписав указ «Про Конституційну асамблею».

Конституційна асамблея утворена у складі 94 осіб і в ній немає представників опозиційних партій.

Учасники Комітету опору диктатурі (КОД) відмовилися брати участь у роботі Конституційної асамблеї. До бойкоту асамблеї закликала і Юлія Тимошенко. !zn

Читайте також:

Прелюдія до битви

Янукович створює Конституційну асамблею на чолі з Кравчуком

Кравчук прогнозує зміни до Конституції до 2014 року

«БЮТ-Батьківщина»: Асамблея Януковича - неконституційний орган