Кравчук наполягає на законності Конституційної асамблеї

21 лютого 14:06

Конституційна асамблея створена законно, стверджує Леонід Кравчук. Відмова опозиції від участі у роботі асамблеї ставить на її легітимності хрест.

 

Конституційна асамблея як консультативно-дорадчий орган створена у суворій відповідності з Конституцією України і повноваженнями президента. Про це заявив голова Науково-експертної групи з підготовки Конституційної асамблеї Леонід Кравчук під час круглого столу «Конституційна асамблея: питання статусу, порядку формування та діяльності», повідомляє прес-служба президента України.

Він також заявив, що Конституційна асамблея буде працювати неупереджено. «Конституційна асамблея, не будучи у складі Верховної Ради, в організмі суперечливого політичного життя, може піднятися над процесом і керуватися інтересами українського народу», - переконаний Кравчук.

Як відомо, учасники Комітету опору диктатурі (КОД) відмовилися брати участь в роботі Конституційної асамблеї. До бойкоту асамблеї закликала і Юлія Тимошенко. У свою чергу для Віктора Януковича відмова опозиції стала несподіванкою, і президент назвав це «політиканством».

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович своїм указом №31 визначив принципи формування та організації діяльності Конституційної асамблеї. Кандидатури до її складу повинні бути подані до 16 квітня 2012 року. Асамблея складатиметься зі 100 осіб, 34 з них вносяться президентом, решта - від політичних партій, інститутів, громадських організацій тощо.

В Конституції України нічого не сказано про «консультативно-дорадчі органи», які повинні готувати зміни до Основного закону. !zn

Читайте також

Регіонали просять Євросоюз повернути опозицію до Конституційнї асамблеї

Комуністи також мають намір бойкотувати Конституційну асамблею

Кравчук кличе опозицію у Конституційну асамблею


Тимошенко закликала всіх патріотів бойкотувати Конституційну асамблею