Кравчук кличе опозицію в Конституційну асамблею

04 лютого 07:49

Леонід Кравчук обіцяє, що в Конституційній асамблеї почують кожного.

 

Екс-президент України Леонід Кравчук розкритикував опозицію за небажання працювати в Конституційній асамблеї. Про це він заявив в ефірі «Шустер Lіvе» увечері в п'ятницю, 3 лютого.

«Я розумію, що в кожної партії є свої проблеми. Але це їх особисті проблеми, проблеми їх лідерів. Хтось когось не зрозумів або перевищив повноваження. Я вас запрошую до асамблеї, кожному буде надано слово», - заявив він.

«Я питаю в опозиції: де краще бути в процесі чи над процесом? Якщо ви будете над процесом, то ви і залишитесь над. Якщо ви не потрапите до Верховної Ради, якщо не подолаєте 5% над цим процесом ви будете до скону віку», - підкреслив Л.Кравчук.

Нагадаємо, що Л.Кравчук очолював створену президентом комісію з підготовки Конституційної асамблеї.

Як відомо, учасники Комітету опору диктатурі (КОД) відмовилися брати участь у роботі Конституційної асамблеї.

До бойкоту асамблеї закликала і Юлія Тимошенко.

У свою чергу для В.Януковича відмова опозиції став несподіванкою, і президент назвав це «політиканством».

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович своїм указом N 31 визначив принципи формування та організації діяльності Конституційної асамблеї. Кандидатури до її складу мають бути подані до 16 квітня 2012 року. Асамблея складатиметься з 100 осіб, 34 з них вносяться президентом, решта - від політичних партій, інститутів, громадських організацій тощо.

До складу Конституційної асамблеї мають увійти представники парламентських фракцій: Партії регіонів, «БЮТ-Батьківщина», НУНС, КПУ, Народної партії, «Реформи заради майбутнього», а також наступних партій: «Фронт змін», «Сильна Україна», ВО «Свобода», «УДАР» Віталія Кличка, СПУ, Єдиний центр. !zn

Читайте також

Тимошенко закликала всіх патріотів бойкотувати Конституційну асамблею

Кравчук: Конституційна асамблея буде працювати і без опозиції

КОД відмовився від участі в Конституційній асамблеї Януковича