Кожем'якін: БЮТ буде ініціювати розпуск ВР

17 жовтня 10:00

Фракція БЮТ у Верховній Раді буде ініціювати розпуск парламенту, якщо той відмовиться декриміналізувати статтю Кримінального кодексу, за якою було винесено обвинувальний вирок колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко.

 

Про це заявив перший заступник голови фракції Андрій Кожем'якін.

Він зазначив, що БЮТ вимагає прийняття Радою відповідного законопроекту завтра, 18 жовтня, і підписання його президентом Віктором Януковичем.

«Якщо наші вимоги не буде прийнято Верховною Радою і більшістю, то наша фракція ухвалила рішення внести постанову про розпуск Верховної Ради 6 скликання. Така Верховна Рада сьогодні Україні не потрібна», - зазначив він

За його словами, головним питанням для БЮТ на пленарному тижні 18-21 жовтня є декриміналізація статті обвинувачення Тимошенко.

Тим часом, поки фракція Партії регіонів у Раді не ухвалила остаточне рішення щодо декриміналізації статті вироку Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, що 6 жовтня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект президента Віктора Януковича, який пропонує декриміналізувати покарання за низку злочинів в економічній сфері. Однак законопроект не передбачає скасування кримінальної відповідальності за ст.365.

11 жовтня, Печерський суд визнав Ю.Тимошенко винною у порушеннях при укладенні в 2009 році «газових угод» з Російською Федерацією і засудив до семи років ув'язнення. Вона засуджена за ч.3 ст.365 КК (перевищення влади або службових повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).