Королевська вимагає судової заборони на рейтинги, де вона набирає 2%

11 жовтня 12:19

У партії Королевської звинуватили соціологів у спотворенні свого рейтингу і вимагають судовим рішенням заборонити публікацію рейтингів двох великих соціологічних компаній, які дали партії «Україна - Вперед!» 2% підтримки.

 

Від імені партії Наталії Королевської «Україна - Вперед!» у Господарський суд м. Києва подали позов проти фонду «Демократичні ініціативи» та «Київського міжнародного інституту соціології» (КМІС), повідомляє прес-служба партії.

Партія, зокрема, вимагає заборонити фонду «Демократичні ініціативи» та КМІС публікувати будь-які рейтинги партії «Україна - Вперед!».

Нагадаємо, що згідно з останнім опитуванням «Демініціатив» і КМІС, партія Королевської має близько 2% підтримки і не долає 5%-й бар'єр на парламентських виборах 28 жовтня.

Варто також відзначити, що жодна велика соціологічна компанія за останні місяці не публікувала рейтингів, у яких партія Королевської потрапляє в Раду.

Як повідомила представник «Україна - Вперед!», юрист Олександра Павленко, партія не згодна з оприлюдненими відсотком підтримки. «Ми вимагаємо від суду винести рішення щодо спростування такої інформації. Крім того, нами було подано клопотання про витребування анкет», - підкреслила вона.

Павленко сказала, що у партії сумніваються в самому факті проведення соцопитування. !zn

Читайте також:

«Липові» соціологи найчастіше завищують рейтинг Королевської

Експерти дали Королевській один шанс з десяти на проходження в Раду

У Раду проходять 4 партії, шанси Королевської зменшуються

Азаров схвалив союз Шевченка з Королевською