Королевська створює комітет із захисту протестуючих

07 грудня 06:26

В Україні створюється Комітет захисту протестуючих з метою забезпечити реалізацію прав громадян на свободу слова та мирні збори. Про це йдеться у зверненні до громадських організацій, яке підписали народний депутат України (фракція «БЮТ - Батьківщина»), голова Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська та співголови Всеукраїнського громадянського руху «Вперед», повідомила прес-служба останньої організації.

 

Автори звернення закликають всі протестні рухи і громадські організації України об'єднати свої зусилля і делегувати своїх представників до Комітету захисту протестувальників.

«Ми повинні разом відстояти наше останнє право - право на свободу думки і слова. Ми запрошуємо уповноважених представників усіх активних громадських організацій, формальні і неформальні протестні групи взяти участь у створенні Комітету», - йдеться у зверненні.

Мета комітету: забезпечення правової, технічної, організаційної та інформаційної підтримки учасників акцій протесту.

«Ми повинні показати, що нас багато і ми не дамо себе залякати. На всіх не вистачить прокурорів і «Беркута». Головне завдання на сьогоднішній день - максимальна солідарність громадянських сил протесту», - підкреслюється у зверненні до громадських організацій України.

Нагадаємо, раніше голодуючі під Кабміном чорнобильці обіцяли почати сухе голодування через те, що міліція склала на них протоколи, коли вони просто сиділи на лавочці у Маріїнському парку.