Кораблі ВМФ Росії не будуть заходити в сирійський порт Тартус

26 липня 08:33

Росія планує і надалі зберегти пункт матеріально-технічного забезпечення в сирійському порту Тартус, однак зараз заходження об'єднаного міжфлотського угруповання ВМФ РФ туди не планується.

 

Об'єднане міжфлотське угруповання ВМФ Росії не планує візит у сирійський порт Тартус, повідомив головнокомандувач ВМФ Росії віце-адмірал Віктор Чирков.

"Заходження порт Тартус міжфлотським угрупованням не планується", - сказав він.

Об'єднане міжфлотське угруповання ВМФ Росії включає до свого складу бойові кораблі Північного, Балтійського і Чорноморського флотів.

Росія планує і надалі зберегти пункт матеріально-технічного забезпечення в сирійському порту Тартус, повідомив Чирков.

"Пункт буде збережений, оскільки він зручний для Росії і держава буде витрачати менше коштів при його наявності на матеріально-технічне забезпечення кораблів", - пояснив він.

За словами головкому, пункт МТЗ в Тартусі призначений в основному для забезпечення кораблів, що виконують бойові завдання в районі Середземного і Аденської затоки.

Нагадаємо, кораблі Північного, Балтійського і Чорноморського флотів РФ 10 липня вийшли з пунктів базування для виконання завдань у Середземному морі.

Раніше в російському міністерстві оборони не виключали, що загін бойових кораблів трьох флотів зайде до Сирії. «Оскільки в сирійському порту Тартус розташована російська база, не виключено, що кораблі зайдуть в неї для поповнення запасів», - повідомив начальник групи інформаційного забезпечення ВМФ Росії Андрій Тарамаєв.

У той же час, західні ЗМІ вже повідомляли про відправлення до Сирії російських морських піхотинців, проте тоді ця інформація не підтвердилася.

Конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року, його жертвами стали, за даними представників ООН, 16 тисяч осіб. Західні країни і низка арабських держав домагаються відставки президента Башара Асада, вважаючи, що це зупинить насильство. Росія і Китай, навпаки, побоюються, що зовнішнє втручання в ситуацію у Сирії і втрата державності призведуть до розростання конфлікту. !zn

Читайте також:

Москва розмістила на півночі Сирії радарну станцію

Російські бойові кораблі можуть відправитися з Севастополя до берегів Сирії

Мирних громадян у Сирії вбивають терористи з інших країн, - радник Асада

Сирійський клінч