Конституційний Суд змусив опозицію зупинити формування єдиного списку

10 квiтня 10:50

Через заборону подвійного балотування до парламенту опозиції доведеться переформатувати весь свій список кандидатів-мажоритарників. Опозиціонери вважають, що таке рішення КС спрямоване проти них.

 

У зв'язку рішенням Конституційного Суду про заборону одночасного балотування в народні депутати від партії і в мажоритарному окрузі, опозиція припинить формування єдиного списку кандидатів в мажоритарних округах.

Про це 10 квітня повідомив журналістам лідер партії «Фронт Змін», народний депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк.

«Рішення Конституційного Суду знову зупинило процес формування єдиного списку мажоритарних кандидатів», - зазначив Яценюк.

Конституційний суд заборонив подвійне балотування до Ради

Він висловив переконання, що опозиція, незважаючи на скасування деяких норм закону, все одно домовиться про балотування єдиних кандидатів у мажоритарних округах, спостерігачів і взагалі переможе на виборах. «Але я можу сказати, що рішення (КС) направлено проти опозиції», - сказав нардеп.

При цьому він додав, що зараз опозиції доведеться переформатувати весь свій список кандидатів-мажоритарників.

Нагадаємо, Конституційний Суд України 10 квітня оприлюднив рішення, згідно з яким одна й та сама особа не може одночасно балотуватися у загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчих округах на виборах до Верховної Ради. !zn

Читайте також:


У Партії регіонів задоволені, що КС не залишив опозиції «запасних парашутів»

Член ЦВК: Конституційний суд позбавив закордонних українців права голосу

Шаповал: Що б ми не робили з Конституційним судом, це буде нагадувати перестановку меблів у борделі