Коновалюк: Інтерпол підтвердив, що автівка Лавриновича - крадена

07 грудня 14:11

На запит народного депутата України (фракція Партії регіонів) Валерія Коновалюка про місцезнаходження автомобіля "Mercedes-Benz" з ідентифікаційним номером кузова WDC1648281A522903, на якому в даний час їздить міністр юстиції України Олександр Лавринович, отримано офіційну відповідь Інтерполу про те, що він перебуває в міжнародному розшуку, повідомила прес-служба депутата в середу.

 

Регіонал направив депутатські запити до Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України з проханням провести публічне розслідування: яким чином крадена машина потрапила у службове користування міністра юстиції, а також на яких підставах у нашій країні реалізується конфіскат.

"На час розслідування даного інциденту Лавринович зобов'язаний скласти повноваження міністра юстиції. У будь-якій європейській країні за таких обставин урядовця негайно було б відправлено у відставку", - впевнений В.Коновалюк.

Раніше, виступаючи у вівторок на брифінгу у Верховній Раді, В.Коновалюк заявив, що службовий автомобіль О.Лавриновича "Mercedes Benz GL420", держномери "АА 0021 КМ" який було вкрадено у Німеччині в минулому році, вилучено українськими митниками при спробі нелегального ввезення на територію України. Рішенням Ужгородського суду від 2 листопада 2010 року автомобіль було конфісковано на користь держави України, наголошується на сайті депутата.

Нагадаємо, 21 грудня відбудеться повторне розширене засідання Кабінету міністрів і комітету з реформ за головуванням президента Віктора Януковича.

Як повідомляло ZN.UA, 2 листопада В.Янукович взяв участь у розширеному засіданні Кабінету міністрів і комітету з реформ, на якому розкритикував діяльність низки міністрів. Зокрема глава держави закликав добровільно піти у відставку урядовців, які не можуть впоратися з проведенням реформ.