Конкурент Засухи втік за кордон: проти нього відкрили чотири кримінальні справи

07 лютого 18:06

Опозиціонер Віктор Романюк заявив про політичні переслідування і "наїзд" податкової на свій бізнес. На його думку, влада намагається прибрати конкурента Тетяни Засухи на перевиборах.

 

Екс-кандидат у народні депутати за 94 округу Віктор Романюк був змушений виїхати за кордон через тиск на нього і його підприємство. Романюк вважає, що влада таким чином хоче усунути конкурента регіоналки Тетяни Засухи на прийдешніх перевибори в окрузі. Про це повідомив "Українській правді" його юрист Микола Мотрук.

За його словами, на підприємстві ТОВ "Мако", директором якого є Романюк вже третій день проводять обшук представники податкової міліції.

Підприємство займається науковою діяльністю в області фармацевтики і розташоване у Львові за адресою вул. Промислова 50/52. Його директора намагаються притягнути до кримінальної відповідальності. На сьогодні вже відкрито чотири кримінальні провадження.

"Такі кроки я вважаю політично вмотивованими і спрямованими на те, щоб я не брав участі в перевиборах у ВР. Зараз податківцями здійснюється перешкоджання журналістам і моєму юристу потрапити в приміщення підприємства", - говориться в заяві Романюка.

"Під прикриттям обшуку на підприємстві проводиться демонтаж устаткування, його вивозять у невідомому напрямку. Я не сумніваюся, що атака на бізнес є замовленням моїх політичних конкурентів", - зазначив екс-кандидат у народні депутати.

"У минулий понеділок нам повідомили про рішення Шевченківського суду Києва, на підставі якого податківці почали проводити обшук. При цьому, вони здійснюють конфіскацію майна. Вартість обладнання вимірюється сотнями тисяч гривень", - заявив Романюк.

Як повідомляло ZN.UA, у 94-му окрузі (Обухів) єдиний кандидат від опозиції Віктор Романюк за підрахунком 97% голосів випереджав регіоналку Тетяну Засуху з відривом у майже 10 тис. голосів. Після того, як його перемога стала незаперечною, Посуха в судовому порядку домоглася перерахунку голосів. Врешті-решт ОВК проголосила Посуху переможницею, взагалі відмовившись брати до уваги результати 27 ділянок, які зафіксували перевагу Романюка, не врахувавши таким чином понад 30 тис. бюлетенів. Голоси двох міст (!) - Українки і Василькова - було викинуто на смітник.

Після цього ОВК в порушення всіх процедур склала підсумковий протокол, в якому оголосила Засуху переможцем.

"Батьківщина" оскаржила це рішення ОВК в українських судах, проте отримала відмову у вимозі визнати рішення окружної комісії про результати виборів незаконним.

У свою чергу, Верховна Рада 6 листопада ухвалила постанову, якою пропонується рекомендувати Центральній виборчій комісії призначити повторні вибори в 5 одномандатних округах- №94, 132, 194, 197, 223. !zn

Читайте також:

Від підтримки Засухи на довиборах може відмовитися навіть Партія регіонів

Європейський суд займеться округом Засухи

Парламентські вибори зробили щасливими половину електорату Партії регіонів