Конфлікт у секторі Газа готовий перейти в нову фазу. Ізраїль оголосив мобілізацію (ВІДЕО)

16 листопада 10:42

Ізраїль готується перейти від точкових авіаударів по палестинській території до повномасштабної наземної операції. Місцеві ЗМІ повідомляють про розпочате перекидання до кордонів сектору Газа сухопутних частин.

 

Армія Ізраїлю оголосила у п'ятницю, 16 листопада, про початок призову 16000 резервістів для потреб військової операції в секторі Газа. Це дало експертам привід для розмов про підготовку наземного етапу кампанії, яка поки обмежена дистанційними ударами.

«У рамках операції «Хмарний стовп» армія оборони Ізраїлю почне заклик 16000 резервістів», - сказано в повідомленні прес-служби ЦАХАЛу.

Напередодні армія отримала санкцію уряду на мобілізацію 30 тисяч осіб. Місцеві ЗМІ повідомляють про розпочате перекидання до кордонів сектору Газа сухопутних частин, включаючи піхотну бригаду «Гіваті», яка є однією з найбільш досвідчених.

У ніч на п'ятницю, 16 листопада Армія оборони Ізраїлю завдала авіаудару по приблизно 150 місць розташування ракетних пускових установок, а також знищила кілька складів зброї.

Нагадаємо, в середу, 14 жовтня, загострилося ізраїльсько-палестинське протистояння. Під час бомбардування ізраїльськими військовими позицій бойовиків руху ХАМАС був убитий керівник збройного крила угруповання Ахмед аль-Джаабарі.

У середу-четвер палестинці випустили понад 200 ракет по Ізраїлю. Близько 100 з них були збиті ізраїльської системою ПРО. Вперше в історії конфлікту з Газа були обстріляні ракетами міста Рішон ле-Ціон і Тель-Авів. В результаті прямого потрапляння ракети в житловий будинок у Кирьят-Малахі 15 листопада загинули троє ізраїльтян, сім людей отримали поранення.

14-15 листопада ЦАХАЛ завдав ударів по більш, ніж 200 цілям у секторі Гази. На першому етапі головним завданням стало знищення пускових установок, шахт і складів іранських ракет «Фаджар», які часто розташовувалися в житлових кварталах. Втрати в Газі склали 19 осіб (мінохоронздоров'я Гази відзначає, що не менше 10 з них були мирними громадянами), близько 190 поранених.

Нагадаємо, востаннє Ізраїль вводив наземні війська до Гази чотири роки тому. !zn

Читайте також:

Ізраїль готовий розширити операцію у секторі Газа

Ізраїльські військові оприлюднили відео ліквідації лідера бойового крила «Хамас»

Ізраїль почав масштабну військову операцію в секторі Газа: вбито лідера бойовиків ХАМАС