Комуністи 11 грудня визначаться з підтримкою Азарова на посаду прем'єра

10 грудня 14:50

Компартія на виборах отримала у Верховній Раді 32 місця з 450, її голоси можуть стати вирішальними. Визначитися з підтримкою Азарова комуністи пообіцяли 11 грудня.

 

Комуністична партія України на засіданні ради 11 грудня визначитися з тим, чи буде підтримувати кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем'єра країни, повідомив новообраний депутат від КПУ Олександр Голуб.

"Питання підтримки кандидатури Азарова поки не обговорювалося ані в партії,а ні у фракції. Завтра (у вівторок) буде засідання президії центрального комітету, якому доручено вирішувати подібні питання. Яке рішення прийме президію, таке фракція і виконає", - сказав Голуб.

Азаров очолював виборчий список Партії регіонів на парламентських виборах, що відбулися в жовтні, а після оголошення підсумків голосування він подав у відставку, що спричинило відставку всього уряду. Деякі експерти спочатку називали цей крок технічним, прогнозуючи, що Азаров і надалі керуватиме кабміном.

- Комуністи відмовилися від коаліції з ПР, але голосувати готові разом

9 грудня президент Янукович вніс на розгляд Ради кандидатуру Азарова на посаду прем'єр-міністра.

Наразі у Партії регіонів немає необхідних 226 голосів народних депутатів на підтримку його кандидатури, але його соратники «працюють над цим питанням». !zn

Читайте також:

У Партії регіонів не вистачає голосів, щоб залишити Азарова прем’єром

В опозиції вважають повторне призначення Азарова на пост прем’єра знущанням

Регіонали раді призначенню Азарова: Він продовжить «системні реформи»

Азарова попросили відзвітувати перед парламентом про «покращенні» за останні 2,5 роки