Комуністи не підтримають ідею регіоналів голосувати 4 дні на місяць

07 лютого 10:14

У КПУ вважають, що практика голосування в сесійній залі по вівторкам і четвергам не дасть Раді нормально працювати.

 

Компартія не підтримає пропозицію Партії регіонів проводити голосування в сесійній залі два рази на тиждень - по вівторкам і четвергам.

Оскільки два тижні на місяць депутати працюють у комітетах, в сесійній залі вони стануть збиратися лише чотири дні на місяць - і це негативно позначиться на ефективності роботи Верховної Ради, пояснив віце-прем'єр-спікер, комуніст Ігор Калєтнік.

"Ми цю пропозицію (зафіксовану в Меморандумі Партії регіонів - прим. ред.) підтримувати не будемо. Існуючі норми щодо голосування, вони оптимальні, дають можливість ефективно працювати Верховній Раді, а кожному депутатові - голосувати особисто", - заявив Калєтнік.

Він додав, що для того, щоб ввести практику голосування двічі на тиждень в дію, потрібні зміни в регламент.

"Необхідно буде змінювати норми, які, зокрема, передбачають, що рішення щодо законопроекту приймається відразу після його обговорення. А також практику години питань до уряду, графік виступів народних депутатів і оголошення депутатських звернень, запитів тощо", - сказав перший віце-прем'єр-спікер.

"Якщо на всі ці потреби буде виділено два дні, у парламентаріїв просто не залишиться часу для голосування за законопроекти", - підкреслив він.

За словами Калєтніка, "всі ці норми, зміни, які висловлені в меморандумі, поки що перебувають на рівні пропозицій".

"Вони можуть бути реалізовані через півроку, через рік. А мова йде про те, що Верховна Рада повинна працювати вже сьогодні", - зазначив він.

Нагадаємо, пропозиція встановити два дні для голосувань міститься в проекті Меморандуму, запропонованого напередодні регіоналами для розблокування Верховної Ради.

Фракції опозиції вже третій день блокують парламентську трибуну, вимагаючи введення в дію системи персонального голосування "Рада-3", щоб припинити голосування чужими картками. !zn

Читайте також:

ПР запропонувала опозиції голосувати в Раді по вівторкам і четвергам

Один депутат обходиться державі в 30 тисяч гривень на місяць

Рибак вірить у відновлення роботи Ради з 19 лютого

Регіонали за необхідності готові битися з Кличком за розблокування Ради