Комуніст Зубчевський вимагає від Фаріон 100 тис. гривень за "хамство"

18 березня 14:13

Мовний скандал між депутатами від КПУ і "Свободи", що вибухнув під час засідання комітету з питань науки і освіти, дійшов до суду.

 

Народний депутат з фракції Компартії Олександр Зубчевський подав до суду на депутата з фракції "Свобода" Ірину Фаріон.

"Олександр Зубчевський вимагає стягнути з Ірини Фаріон 100 тис. грн моральної шкоди за образи на його адресу, що пролунали публічно в засобах масової інформації з вуст націоналістки", - повідомила прес-служба Запорізького облкомітету КПУ.

За даними прес-служби, Зубчевський зібрав "численні докази хамства і образ, які лягли в основу позову".

"Це стосується друкованих ЗМІ, інтернет видань, а також телевізійних виступів Ірини Фаріон, в яких вона з ентузіазмом виступала і грубіянила. Тепер настала черга їй відповісти за свої слова. Впевнений, що сума в 100 тис. грн цілком адекватна, а позов послужить хорошим уроком для "галичанських інтелектуалів", - заявив депутат-комуніст.

Він також зазначив, що у разі задоволення позову вся стягнена сума буде направлена в російськомовні школи західної України і школи Запорізької області.

Нагадаємо, раніше Ірина Фаріон заявляла про намір подати до суду на Зубчевського, який відмовився говорити українською мовою під час засідання комітету з питань науки і освіти. Зубчевський тоді сказав, що подасть до Фаріон зустрічний позов.

Фаріон також вимагає у Верховній Раді надати їй перекладача з російської на українську мову. Спочатку їй відмовили, оскільки у парламенті на це немає коштів, але потім Фаріон повідомила, що секретаріат парламентського комітету з питань освіти і науки "блискавично на це відреагував і мені забезпечили переклад". !zn

Читайте також:

Фаріон буде судитися з комуністом за відмову говорити українською

Спікер пообіцяв виступати в Раді українською, щоб не розпалювати конфлікт

Ківалов пообіцяв Путіну зробити російську мову в Україні другою державною

Луганські регіонали, захищаючи "рідну мову", послали Фаріон три російські літери