Коморовський: Із Тимошенко реально пора щось вирішувати

28 листопада 14:48

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає за необхідне знайти реальний вихід із ситуації навколо перебування в ув'язненні екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, а не тільки використовувати її у розвитку відносин України з Європейським союзом.

 

"Мені здається, що слід знайти реальний і прийнятний вихід із цієї ситуації, а не тільки політично використовувати ці труднощі у відносинах між Україною і ЄС", - сказав Б.Коморовський на брифінгу після зустрічі з президентом України Віктором Януковичем у понеділок у Києві.

Він також додав, що через кілька годин обговорить ситуацію, що склалася навколо Ю. Тимошенко, з представниками опозиції в посольстві Польщі в Україні.

Президент Польщі зазначив, що бажає, щоб "справа Тимошенко" якомога менше впливала у контексті перемовин України з ЄС щодо Угоди про асоціацію. "Я знаю, що у деяких країнах-членах ЄС і в багатьох суспільствах ця справа викликає багато емоцій. Є важливі справи, але, окрім цього, є й найважливіші справи", - сказав Б.Коморовський, зазначивши, що найважливішою справою є, без сумніву, європейська інтеграція України.

"І в той же час, ми розуміємо, що справа Тимошенко є важливою і вона має вирішитися таким чином, щоб створити відповідну оцінку України з боку ЄС, оскільки це країни, які будуть парафувати Угоду про асоціацію і створення зони вільної торгівлі", - зазначив він.

Б.Коморовський також зазначив, що сподівався на декриміналізацію ст.365 Кримінального кодексу України, за якою було засуджено Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, Верховна Рада відмовилася декриміналізувати ст. 365 Кримінального кодексу, за якою було засуджено екс-прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко.

За відповідну поправку під час розгляду у другому читанні президентського закону про декриміналізацію у вівторок, 15 листопада, проголосували лише 147 депутатів (із фракції «БЮТ-Батьківщина» і частково з - НУНС).