Комісія з помилування розгляне звернення жінок-депутатів з приводу Тимошенко

19 квiтня 16:41

За весь час перебування Тимошенко в ув'язненні Януковичу було направлено більше 100 різних клопотань про помилування. Чергове з них передано у комісію при президентові України у питаннях помилування.

 

Звернення жінок-депутатів Лілії Гриневич, Марії Матіос, Людмили Денисової, Олександри Кужель та Ірини Луценко з проханням помилувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко у п'ятницю, 19 квітня передано в установленому порядку до комісії при президентові України у питаннях помилування.

Комісія повинна розглянути це звернення і внести свої пропозиції президенту Віктору Януковичу, повідомила прес-служба глави держави.

Нагадаємо, що більше 20 народних депутатів-жінок підписали клопотання про помилування Тимошенко.

У середу, 18 квітня, п'ятеро з них - Кужель, Матіос, Денисова, Луценко і Гриневич - передали документ Януковичу через його адміністрацію.

"Юлія Тимошенко відбуває покарання за вироком у так званій "газовій" справі, у якій завершені всі судові процедури", - сказала Ірина Луценко.

Як нагадує прес-служба партії "Батьківщина", за весь час перебування Тимошенко у в'язниці Януковичу було направлено більше 100 різних клопотань про помилування екс-прем'єра.

Також варто зазначити, що процедура помилування колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка зайняла менше 2 діб. 5 квітня уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до президента про помилування, а вже 6 квітня комісія при президентові запропонувала главі держави помилувати засудженого. Вже вранці 7 квітня Луценко вийшов на свободу. !zn

Читайте також:

Янукович взяв до уваги клопотання жінок-депутатів про помилування Тимошенко

Екс-президент Польщі Кваснєвський розраховує на помилування Тимошенко

20 опозиціонерок принесуть Януковичу клопотання про звільнення Тимошенко

Допит ключового свідка у справі Щербаня перенесено на 26 квітня на прохання захисту Тимошенко

Українські дипломати просять Януковича помилувати Тимошенко