Колишній співробітник Авакова сам прийшов в італійський суд після запиту України в Інтерпол

14 листопада 17:09

Італійський суд вже відмовився видавати українсьій владі опозиціонера Авакова. Тепер аналогічну процедуру пройде його колишній співробітник. Аваков упевнений, що італійці розберуться в політичній справі «оперативно і об'єктивно».

 

Колишній заступник голови наглядової ради ПАТ «Інвестор» Геннадій Гайовий вирішив пройти судову процедуру розгляду можливості його екстрадиції в Україну, дізнавшись, що в Інтерпол надійшли документи з України з проханням оголосити його в міжнародний розшук, повідомив голова наглядової ради ПАТ «Інвестор» Арсен Аваков.

«Дізнавшись про те, що в Інтерпол надійшли документи з України з проханням оголосити його в міжнародний розшук, Гайовий прийняв рішення пройти судову процедуру розгляду можливості його екстрадиції в Україну. Він має намір надати суду докази політичної мотивації переслідування з боку української влади його особисто і компанії «Інвестор». Він звернеться до органів юстиції Італії з проханням дати оцінку цьому переслідуванню», - процитувала Авакова його прес-секретар Наталія Статівко.

«Я очікую, що суд прийме рішення найближчим часом, і сподіваюся, виходячи з власного досвіду спілкування з істинно незалежним судом, що Геннадій Гайовий отримає повну свободу на час розгляду справи і відмову в екстрадиції, оскільки буде ще раз визнано замовний і політичний характер так званої кримінальної справи. Я впевнений, що органи юстиції Італії розберуться в ситуації настільки ж оперативно і об'єктивно, як і в моєму випадку (у жовтні колегія суддів Римського апеляційного суду прийняла рішення про відмову в екстрадиції Авакова)», - сказав він.

Раніше джерело в правоохоронних органах повідомило, що Гайовий, оголошений у розшук в справі про незаконну передачу 700 га землі під Харковом, затриманий Інтерполом у Фрозіноне (Італія) 12 листопада.

Кримінальну справу за фактом отримання земельної ділянки площею близько 700 га на території однієї з селищних рад Харківського району Харківської області було порушено влітку 2011 року.

7 липня 2011 в рамках цієї справи пройшли обшуки в приміщенні банку «Базис», АТ «Інвестор» та інших структур, що належать екс-голові Харківської облдержадміністрації, голові Харківської обласної організації ВО «Батьківщина» Арсену Авакову.

У вересні 2011 року в рамках слідства в справі було затримано три людини, в т.ч. голова правління АТ «Інвестор» Андрій Переєденко. Заступник голови наглядової ради АТ «Інвестор» Геннадій Гайовий, а також співробітник АТ «Інвестор» Денис Оприщенко були оголошені в розшук. !zn

Читайте також:

Біженець Аваков повернеться в Україну після оприлюднення ЦВК результатів виборів

Аваков заявив, що відмова в його екстрадиції - це вердикт українському правосуддю

Італія відмовилася видати Авакова українській владі

Аваков обурений підлістю влади, що організувала політичну атаку після смерті його колишнього співробітника