Колишній «опер» дав свідчення на користь Луценка

29 вересня 08:37

Черговий свідок по справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який у лютому 2005 року обіймав посаду старшого оперуповноваженого першого відділу четвертого управління Департаменту розвідувально-пошукової діяльності, Валерій Морецький на судовому засіданні розповів, що під час допиту "психологічно було важко давати пояснення 4-5 годин по деяких питаннях, на яких наполягала прокуратура під час досудового слідства".

 

Прокурор запитав В.Морецького, чи чинився на нього під час досудового слідства на допиті у прокуратурі фізичний чи моральний тиск, свідок відповів: "Фізичний тиск не чинився, а психологічно було важко давати пояснення на допиті 4-5 годин по деяких питаннях, на яких наполягала прокуратура". Він також не виключив, що при допиті могли бути неточності.

Також В.Морецький розповів під час допиту у суді, що йому особисто дав вказівку колишній заступник начальника управління кадрового забезпечення Департаменту по роботі з персоналом МВС Микола Сорока підготувати подання і проект наказу про прийом на службу Леоніда Приступлюка, а також надати йому спеціальне звання капітана міліції. Свідок також зазначив, що також була вказівка швидко підготувати подання і проект наказу.

Він додав, що вказані документи, як досвідчений працівник, підготував швидко, а підписаний наказ побачив наступного дня. В.Мокрецький запевнив, що після підписання наказу про прийняття Л.Приступлюка в МВС, дізнався, що той буде водієм Ю.Луценка.

Прокурор запитав у свідка, за чиєю вказівкою Л.Приступлюку нараховувалася відсоткова надбавка до зарплати. Свідок розповів, що на той час для усіх працівників нараховувалася максимальна надбавка 50%.

Після допиту свідка прокурором, захисник Ю.Луценка Олексій Баганець запитав у В.Морецького, чи було порушено законодавство при прийому на роботу Л.Приступлюка.

"У законодавчому полі не було порушень. Все було в межах закону, однозначно", - запевнив В.Морецький.

На разі продовжується допит свідка.

ZN.UA. Нагадаємо, нещодавно свідок і колишній посадовець Департаменту розвідувально-пошукової діяльності МВС Микола Сорока відмовився від своїх попередніх свідчень, які записані у протоколах прокуратури.

Пенсіонер Микола Сидоренко, який проходить як постраждалий у справі проти екс-голови МВС України Юрія Луценка, на допиті у Печерському районному суді заявив, що не має претензій особисто до екс-міністра в зв’язку з тим, що не зміг отримати житло в порядку пільгової черги.

Заступник начальника Управління працевлаштування кадрів МВС Сергій Шумило, який проходить свідком у справі підтвердив, що чинне законодавство не забороняло брати водія екс-міністра Ю.Луценка Леоніда Приступлюка на службу до центрального апарату МВС у віці 47 років.

Валентин Давиденко, помічник колишнього першого заступника глави Служби безпеки України Володимира Сацюка, заявив на допиті в суді про те, що більше не вважає себе постраждалим у справі Луценка.