Колишній регіонал Павло Балога попросив опозицію захистити його мандат

08 лютого 19:47

Вищий адміністративний суд почав судовий розгляд з метою відібрати депутатський мандат у Павла Балоги.

 

Павло Балога
Павло Балога

Партія "Єдиний центр" звернулася до лідерів опозиційних фракцій із закликом протидіяти наміру влади через суд позбавити мандата Павла Балогу, який після виборів спершу вступив у фракцію Партії регіонів, але через день з неї вийшов.

Як наголошується в заяві партії "Єдиний центр", Вищий адміністративний суд почав судовий розгляд, "головна мета якого - відібрати мандати у двох дійсних народних депутатів шляхом прийняття судової постанови, в обхід законних механізмів". Одним з цих депутатів є висуванець "Єдиного центру" Павло Балога, який переміг в окрузі № 71 на Закарпатті.

У зв'язку з цим "Єдиний центр" закликав парламентські фракції "Батьківщина", "УДАР", і "Свобода" протидіяти цим намірам влади.

"Звертаємося з проханням задіяти весь арсенал законних засобів, у тому числі політичного тиску, щоб не допустити позбавлення повноважень народного депутата за допомогою незаконних судових рішень. Адже цей прецедент - не виняткова справа окремого депутата. Це - таран проти українського парламентаризму, опозиції і всього суспільства", - йдеться у зверненні.

- Першою "тушкою" Партії регіонів став Балога-молодший

Нагадаємо, що брат Віктора Балоги Павло після виборів вступив у парламентську фракцію Партії регіонів, проте через день із неї вийшов. !zn

Читайте також:

Балога пояснив метання свого брата у парламенті "самозахистом"

Порошенко в Раді вирішив бути сам по собі, Балога ще в роздумах

Регіоналами стали 25 самовисуванців (список)