Колишній бізнес-партнер Щербаня вважає, що Янукович не був зацікавлений у його вбивстві

11 лютого 17:31

Глава ІСД Сергій Тарута спростував заяву Юлії Тимошенко про те, що Віктор Янукович був співвласником корпорації.

 

Віктор Янукович не був співвласником корпорації "Індустріальний союз Донбасу" у роки вбивства Євгена Щербаня. Про це керівник ІСД Сергій Тарута заявив в інтерв'ю "Українській правді".

Відповідаючи на питання, наскільки правдиве твердження Юлії Тимошенко про те, що Віктор Янукович сам міг бути зацікавлений у вбивстві Євгена Щербаня, оскільки був співвласником ІСД, Тарута відповів: "Це абсолютно не відповідає дійсності. Ні Янукович, ні його афілійовані особи або структури ніколи не були ні акціонерами, ні навіть якимись бізнес-партнерами ІСД".

"На той момент ІСД не був об'єктом, за який йшла бійка. Як взагалі я і Гайдук стали акціонерами ІСД у співвідношенні 50/50? Тому що всі інші сказали: "Ми не бачимо тут майбутнього і виходимо, тому що проблеми будуть і у нас. Тут працює комісія, потім підуть і до нас", - додав Тарута.

При цьому бізнесмен стверджує, що призначення Віктора Януковича губернатором Донецької області було пролобійоване самим Лазаренком.

"Лазаренко його (Януковича - УП) запропонував. Він переконав Кучму, що потрібно поставити Януковича. Тому якби були якісь конфлікти інтересів, якщо б він претендував на область, він точно поставив би свого, а не Януковича. Тому у всіх цих версіях, які зараз озвучують, дуже багато не збігається", - підсумував Тарута.

Нагадаємо, в січні Генеральна прокуратура вручила Юлії Тимошенко офіційне повідомлення про те, що її разом з Павлом Лазаренком підозрюють в організації умисного вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році.

За версією слідства, Тимошенко і Лазаренко замовили вбивство Щербаня в угруповання кілерів через неможливість поділити ринок газу в Донецькій області. Якщо провина Тимошенко буде доведена, їй загрожує довічне ув'язнення. !zn

Читайте також:

Кучма впевнений, що Тимошенко не замовляла вбивство Щербаня

Опозиція хоче разом з вбивством Щербаня розслідувати смерть Кушнарьова

Генпрокуратура знайшла живих свідків у справі про вбивство Щербаня