Колишні соратники Ющенка створюють нову партію

11 липня 06:34

Низка колишніх соратників Віктора Ющенка об'єднуються у праву політсилу на базі партії «Українська платформа «Собор». Партія почала процес об'єднання правих політичних сил, що не увійшли до альянсу, створеного на базі партії «Наша Україна».

 

Колишні соратники Віктора Ющенка створюють об'єднання на базі партії «Українська платформа «Собор» під головуванням народного депутата Павла Жебрівського.

Перший заступник голови партії «Українська платформа «Собор» (УП «Собор»), депутат Анатолій Матвієнко заявив, що його партія почала процес об'єднання правих політичних сил, що не увійшли до альянсу, створеного на базі партії «Наша Україна» Віктора Ющенка, пише газета Коммерсант-Украина.

«Ми вважаємо, що треба створювати єдину правоцентристську партію. Зараз в переговорному процесі для того, щоб реалізувати цю ідею, бере участь Володимир Огризко та інші колишні члени НУ», - зазначив він.

Нагадаємо, член президії «Нашої України» Володимир Огризко вийшов з партії 5 липня, за два дні до підписання НУ договору з Українською народною партією і Конгресом українських націоналістів (КУН) про спільну участь у виборах.

Джерело у керівництві УП «Собор» стверджує, що об'єднання правих партій планується офіційно оформити після парламентських виборів.

«Партія не буде висувати виборчий список у загальнодержавному окрузі, передбачається, що такі люди, як Володимир Огризко чи Віктор Матчук (колишній член НУ, після виходу з партії склав депутатські повноваження), зможуть балотуватися в округах від УП «Собор», а потім створити групу або фракцію в Раді», - розповів він. !zn

Читайте також:

НУ-НС: Ющенко працював і працює на чинну владу

Ющенко розповів, чому його досі не посадили

Огризко дав свідчення проти Тимошенко