Колесніченко погрожує облрадам Західної України кримінальною відповідальністю через мовний закон

11 жовтня 11:52

Співавтор закону про регіональні мови Вадим Колесніченко загрожує посадовим особам Західної України кримінальною відповідальністю, "якщо хоч один обласний паночок спробує не виконати норму закону".

 

Якщо в Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській областях не будуть виконуватися норми закону про регіональні мови, ініціатори будуть притягнуті до адміністративної чи кримінальної відповідальності.

Про це в інтерв'ю севастопольським ЗМІ сказав співавтор закону, народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Він зазначив, що обласні ради вже відхилили протести місцевих прокуратур з цього приводу і тепер прокуратури звертаються в суд.

«Але головне - в іншому: з 10 серпня закон діє по всій території України. І якщо хоч один обласний паночок спробує не виконати норму закону - а ми там все передбачили - посадові особи будуть притягуватися до відповідальності: від адміністративної до кримінальної", - сказав Колесніченко.

Як відомо, Львівська обласна рада визнала закон про основи мовної політики недійсним на території області. Ініціатор рішення, депутат облради Ірина Фаріон, пояснила це «антидержавною сутністю закону і грубими порушеннями при його прийнятті».

Подібні рішення прийняли облради в Тернополі та Івано-Франківську. !zn

Читайте також:

Російська мова отримала регіональний статус в Донецьку

Румунська мова незабаром стане регіональною в ряді сіл Закарпаття

Депутатів парламенту Криму шокували виступами кримськотатарською мовою (ВІДЕО)

Філарет впевнений, що Росія знищує українську мову, щоб знищити державу