КНДР звинувачує США та Південну Корею в тероризмі

12 серпня 10:03

Основна північнокорейська газета "Нодон сінмун" вважає, що США, які таємно маніпулюють націленим проти КНДР тероризмом, зобов'язані перед Пхеньяном офіційно вибачитися і покарати винних.

 

Організації Об'єднаних Націй (ООН) необхідно засудити Сполучені Штати і Південну Корею за спроби підірвати засади соціального ладу КНДР, використовуючи тероризм.

Про це йдеться в повідомленні, поширеному північнокорейським інформаційним агентством ЦТАК.

Як доказ тероризму з боку Вашингтона і Сеула міністерство закордонних справ КНДР направило в штаб-квартиру ООН матеріали з прес-конференції колишнього перебіжчика до Південної Кореї Чон Ен Чхоля, що відбулася 19 липня в Пхеньяні.

- КНДР пригрозила знищити офіси південнокорейських ЗМІ, які "неправильно" висвітлюють події


Зокрема перебіжчик зізнався у державній зраді і розкрив свої плани: за велику винагороду "вчинити жахливий злочин", підірвати бронзову статую корейського вождя в одному з прикордонних міст народної республіки з метою дестабілізації обстановки. Він був заарештований співробітниками північнокорейських спецслужб при спробі перейти кордон між Китаєм і КНДР під виглядом контрабандиста. За словами Чон Ен Чхоля, розробкою цієї "надсекретної операції" займалися агенти південнокорейських спецслужб разом зі своїми американськими колегами. Для її здійснення було створено спеціальну групу.

Основна північнокорейська газета "Нодон сінмун" вважає, що США, які таємно маніпулюють націленим проти КНДР тероризмом, зобов'язані перед Пхеньяном офіційно вибачитися і покарати винних. !zn

Читайте також:

Північнокорейських олімпійців виховують з дитсадка і засилають до таборів за погані результати

ЗМІ КНДР повідомили про одруження лідера країни Кім Чен Уна